Ελλάδα|16.05.2022 16:42

Πέτρος Φιλιππίδης: «Όρμησε σαν άγριο θηρίο και με φίλησε» - Τρεις φορές διέκοψε η καταγγέλλουσα λόγω φόρτισης

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τις στιγμές της απόπειρας βιασμού που καταγγέλλει ότι έζησε το 2010 στο θέατρο Μουσούρη, περιέγραψε κατά την κατάθεση της η δεύτερη γυναίκα που στρέφεται σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Παίρνοντας μεγάλες ανάσες, η μάρτυρας είπε:

«Βρίσκομαι σε μεγάλη ένταση, ανεβαίνουν οι σφυγμοί μου. Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, στα μάγουλα, στο πρόσωπο. Του φώναζα «σας παρακαλώ σταματήστε!». Δε σταματούσε και μου έλεγε χυδαία λόγια. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω. Με πίεζε με τα χέρια του, με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα, στα πόδια. Ήταν μια πάλη. Ήταν αδύνατο να τον απωθήσω. Τότε ήταν πολύ πιο εύσωμος. Μου φαινόταν τεράστιος. Κουνιόμουν ασταμάτητα, έκανε σπαστικές κινήσεις γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ενώ με πίεζε στον καναπέ ανέβηκε πάνω στα πόδια μου με τα πόδια του. Συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει να κάνει, ωστόσο κατάλαβα ότι αυτό το έκανε γιατί κάποια στιγμή άφησε τα χέρια του κι έβγαλε το φανελάκι του. Είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μέσα στην πάλη με ακούμπαγε» είπε η μάρτυρας και σταμάτησε ξανά.

Τρεις φορές σταμάτησε η μάρτυρας την κατάθεση της λόγω έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Αναφερόμενη στην επίμαχη μέρα είπε:

«Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να μπω από την πίσω πόρτα, για την οποία με καθοδήγησε. Αυτό που με ξάφνιασε ήταν πως με υποδέχτηκε φορώντας ένα παντελόνι κι ένα φανελάκι λευκό με τιράντες. Πήγαμε στο καμαρίνι και μου λέει βγάλε το παλτό σου. Λέω θα το φορέσω λίγο ακόμα γιατί κρυώνω» είπε και με σπασμένη φωνή συμπλήρωσε: «Οι ηθοποιοί δεν γδυνόμαστε γενικά ο ένας μπροστά στον άλλο. Αν δεν υπάρχει λόγος δεν κυκλοφορούμε με τα εσώρουχα. Συμβαίνει όταν υπάρχει λόγος να συμβεί, κάποια γρήγορη αλλαγή ή αν δεν υπάρχει χώρος».

Επανερχόμενη στην περιγραφή των γεγονότων της ημέρας, σημείωσε: «Με ρώτησε αν θέλω να πιω κάτι. Βλέποντας ένα ποτήρι διάφανο με διάφανο υγρό μέσα, θεώρησα ότι είναι ποτό, αλλά θα μπορούσε να είναι και νερό. Του είπα ότι κρυώνω και ότι θέλω να κρατήσω το παλτό μου. Ύστερα από λίγο μου λέει να βγάλω το παλτό για να μου δείξει κάτι. Τότε ένιωσα το χέρι του να με αγκαλιάζει. Αστραπιαία σηκώθηκα και πήγα πίσω στον καναπέ ότι με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου. Έκανα ότι μιλάω μαζί της. "Πρέπει να φύγω του είπα, κάτι της συνέβη. Μου λέει «καλά, καλά κάθισε λίγο να τελειώσουμε». Κάθισα στον καναπέ με σκοπό να φύγω. Ήρθε δίπλα μου στον καναπέ και από εκεί ξεκίνησε ένας εφιάλτης».

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο Πέτρος Φιλιππίδης της είπε «εγώ θα είμαι ο θείος Πέτρος για σένα, ο μέντοράς σου».

Ένταση και διακοπή στη δίκη μετά από αναφορά για διαγραφή από το ΣΕΗ για την καταγγελία βιασμού

Ένταση σημειώθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη μεταξύ των δικηγόρων. Την ώρα που η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε τη μάρτυρα που καταγγέλλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού το 2010, ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, σχολίασε ότι ο Φιλιππίδης έχει διαγραφεί από το ΣΕΗ, καθώς σε βάρος του υπήρχε καταγγελία για βιασμό από γνωστή ηθοποιό πριν απο16 - 17 χρόνια.

Διεκόπη δύο φορές η δίκη

Η υπεράσπιση του ηθοποιού ζήτησε να μη γίνονται τέτοιες αναφορές για ζητήματα που δεν έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη, αλλά και πως η απόφαση του ΣΕΗ ήταν «άνευ νοήματος», αφού η ηθοποιός είχε δηλώσει πως αποχωρεί από τον χώρο της υποκριτικής.

«Πιο ήρεμα και με περισσότερη ευπρέπεια!», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου, αλλά η ένταση και οι αντεγκλήσεις που ακολούθησαν οδήγησαν σε νέα διακοπή, πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της η δεύτερη μάρτυρας.

βιασμόςσεξουαλική κακοποίησηκαταγγελίαδίκηΠέτρος ΦιλιππίδηςMeTooειδήσεις τώρα