Ελλάδα|30.05.2022 17:19

Η οδύσσεια ενός άνδρα από το Αγρίνιο: Τον δάγκωσε οχιά και μεταφέρθηκε στην Πάτρα για να του δώσουν αντίδοτο

Newsroom

Στην Πάτρα μεταφέρθηκε από το Αγρίνιο άντρας που τον δάγκωσε οχιά καθώς ήταν αδύνατον να βρεθεί το αντίδοτο στο δηλητήριο του φιδιού, εντός του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αντιοφικός ορός μόνο στα νοσηλευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας φροντίδας

Το περιστατικό συνέβη σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο και ο άντρας, μετά το δάγκωμα από το δηλητηριώδες φίδι, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της πόλης, προκειμένου να τού χορηγηθεί άμεσα αντιοφικός ορός. Ωστόσο, στο νοσοκομείο Αγρινίου το αντίδοτο δεν υπάρχει, από το 2017 και μετά και ο λόγος είναι ότι, με απόφαση του υπουργείου υγείας, αντιοφικό ορό διαθέτουν μόνο τα νοσηλευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας φροντίδας και αυτό γιατί, ήταν πολλές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες αυτός έμενε στα ράφια, έληγε και πετιόταν, ενώ η τιμή αγοράς του είναι αρκετά υψηλή.

Σύμφωνα με το karvasaras.gr, χωρίς την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, η κατάσταση του άντρα επιδεινώθηκε εντός ολίγων ορών. Το πόδι του πρήστηκε επικίνδυνα και κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να τού χορηγηθεί ο αντιοφικός ορός. Μετά τη μεταφορά του στην Πάτρα, και λαμβάνοντας την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο άντρας είναι καλά στην υγεία του.

Αγρίνιοφίδιδηλητήριοειδήσεις τώραΠάτρα