Ελλάδα | 08.06.2022 08:26

Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα ο 32χρονος που πυροβολούσε στον Φοίνικα - 25 κιλά ναρκωτικά και 16.000 ευρώ στο σπίτι του

Newsroom

Στον Εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 32χρονος που άνοιξε πυρ σε περιοχή του Φοίνικα το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, σκορπώντας τον τρόμο. Μαζί του στον Εισαγγελέα και ο 29χρονος αδερφός του, βρέθηκαν στο σπίτι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, στο διαμέρισμά του εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις 25 κιλά ναρκωτικών, κάνναβη και κοκαΐνη, όπως επίσης και 16.000 ευρώ. Τα δύο παιδιά του δράστη βρίσκονται σε συγγενικό τους πρόσωπο, ενώ η γυναίκα του που γέννησε χθες παραμένει σε μαιευτική κλινική στο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 32χρονος βρισκόμενος σε αμόκ έσπασε την πόρτα πολυκατοικίας του και ανέβηκε μέχρι το διαμέρισμα όπου βρισκόταν τα παιδιά του. Ενώ ανέβαινε προς τον τέταρτο όροφο πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πάνοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ. Χωρίς να γνωρίζουν ότι πρόκειται για τον δράστη τον εντόπισαν στην είσοδο της πολυκατοικίας. Τότε τους είπε «τρέξτε η οικογένεια μου». Οι αστυνομικοί ανέβηκαν ταχύτατα ωστόσο όπως αποδείχθηκε ο άνδρας ήθελε να τους παραπλανήσει για να διαφύγει.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 7 Ιουνίου όταν άνδρας που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, έσπασε την πόρτα πολυκατοικίας που μένει μαζί με τα παιδιά του και πυροβόλησε 5 φορές τόσο μέσα όσο και έξω από το κτίριο. Ο δράστης είναι ένοικος διαμερίσματος στον τέταρτο όροφο της εν λόγω πολυκατοικίας, ενώ μάρτυρες ανέφεραν ότι φώναζε ακατάληπτα πράγματα ενώ πυροβολούσε.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, μετέφεραν τα τρία του παιδιά στο Αστυνομικό Τμήμα, προφανώς για να δώσουν κατάθεση, ενώ εντός του διαμερίσματος βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Ο ίδιος πριν εισβάλει δε, φέρεται να φώναζε «βιάζουν τη γυναίκα μου, φωνάξτε την αστυνομία» και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δεν αποκλείεται να ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Η σύζυγός του δε, είναι στο νοσοκομείο λεχώνα. Σημειώνεται ότι από το συμβάν δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Προκάλεσε και τροχαίο - Πώς συνελήφθη

Ο δράστης αρχικά, πρόλαβε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του και διασχίζοντας την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, έφτασε μέχρι την περιοχή τoυ ΤΙΤΑΝ αφού πρώτα προκάλεσε τροχαίο με διερχόμενο ΙΧ το οποίο και εγκατέλειψε, ενώ εντοπίστηκε σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού και συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πιστόλι που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου στον Φοίνικα χρησιμοποίησε πιστόλι 9 χιλιοστών.

πυροβολισμοίεισαγγελέαςναρκωτικάΘεσσαλονίκηειδήσεις τώρα