Ελλάδα | 01.11.2018 20:11

Εντυπωσιακά Χριστούγεννα θα ζήσει φέτος η Θεσσαλονίκη

Τίμος Φακαλής

Ένα έλατο, 20 μέτρων, μια φάτνη η οποία επιστρέφει μετά από 8 χρόνια. ένα μεγάλο σπίτι του Άι-Βασίλη και ο μπλε ουρανός στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας περιλαμβάνουν οι φετινοί Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί της Θεσσαλονίκης οι οποίοι ξεκινούν στις 29 Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 6 Ιανουαρίου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ξεκινάει το επόμενο διάστημα καμπάνια προσέλκυσης τουριστών από τα Βαλκάνια για την περίοδο των εορτών. Μετά από ευθυμία του Γιάννη Μπουτάρη επιστρέφει η φάτνη η οποία είχε αποσυρθεί το 2010. Οι Θεσσαλονικείς θα γιορτάσουν την παραμονή των φετινών Χριστουγέννων με μουσικά συγκροτήματα της πόλης ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα τραγουδήσουν Μύρωνας Στρατής και οι ΜΠΛΕ. Ο προϋπολογισμός των φετινών εκδηλώσεων είναι μειωμένος κατά 35% και δεν θα ξεπεράσει τις τις 100.000 ευρώ.

Στην πλατεία Αριστοτέλειους θα στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο 20 μέτρων ενώ για πρώτη φορά θα επιχειρηθεί ο έντονος φωτισμό της πόλης. Οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας ανέλαβαν και φέτος τον σχεδιασμό των φετινών εκδηλώσεων.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους θα στηθούν το σπίτι του Αγ. Βασίλη και τρία θεματικά σπίτια. Το σπίτι του Αγ. Βασίλη θα είναι επιβλητικό, 130 τ.μ. μαζί με το ταχυδρομείο. Τα τρία θεματικά σπίτια θα είναι το σπίτι με τις ξωτικόλοαλχημείες, το σπίτι των ξωτικό εφευρέσεων και το αρτοζαχαροπλαστείο.

Οικοδεσπότης της πλατείας φέτος θα είναι ο δήμαρχος των ξωτικών, ένας κεντρικός χαρακτήρας που θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους και θα ξεναγεί τον κόσμο. Παράλληλα θα υπάρχουν και μασκότ, οι χνουδωτοί φίλοι του Αι Βασίλη. Για λίγες μέρες θα τοποθετηθεί ένα πολύ εντυπωσιακό καρουζέλ, δίπατο 64 θέσεων, και ένα μικρό τρενάκι για πολύ μικρά παιδιά με φιγούρες του Αι Βασίλη.

Το σχέδιο του δήμου αναμένεται να εγκριθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12 Νοεμβρίου.

ΘεσσαλονίκηΧριστούγεννα