Ελλάδα | 20.06.2022 22:45

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση θανάτου Μαλένας και Ίριδας - Τα σημεία του πορίσματος που «δείχνουν» βίαιο θάνατο

Newsroom

Σοβαρές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Μαλένας και της Ίριδας, των δύο εκ των τριών παιδιών, της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που πέθαναν στην Πάτρα.

Τη Δευτέρα γνωστοποιήθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τα δύο κοριτσάκια, που δείχνει εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα, υπάρχουν και 30 καταθέσεις που λειτουργούν υποστηρικτικά στο πόρισμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, υπάρχουν καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές που λένε πως τα παιδιά «δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα και ήταν καλά στην υγεία τους».

Χαρακτηριστικά για τη Μαλένα έχουν καταθέσει ότι ήταν καλά, «δεν είχε απολύτως τίποτα και μετά πέθανε».

Τα δύο σημεία που δείχνουν βίαιο θάνατο

Στο πόρισμα των ιατροδικαστών, υπάρχουν δύο σημεία που φανερώνουν ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας, η οποία έφυγε από τη ζωή όταν ήταν μόλις έξι μηνών.

Σημείο 1ο

Βρέθηκαν εκδορές στο πρόσωπο της Ίριδας και χαρακτηριστικά στο πόρισμα αναφέρεται: «Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντυπώματα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο και την επισκόπηση των φωτογραφιών».

Σημειώνεται πως η Ίριδα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της οικογένειας, όπου βρίσκονταν η Ρούλα Πισπιρίκγου και η αδερφή της.

Σημείο 2ο

Επίσης, οι ιατροδικαστές εντόπισαν στην Ίριδα και κακώσεις που λένε πως ήταν «προθανάτιες» και ήταν κοντά στα χείλη.

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται: «Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατά το νεκροψιακό έλεγχο και την επισκόπηση φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέντα πανάκι που έφερε ποσότητα ικανή αίματος».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έχει σημασία γιατί οι ιατροδικαστές λένε «ικανή ποσότητα», καθώς εκεί θα στηρίξουν ότι το αίμα αυτό δεν προήλθε από τους πνεύμονες του παιδιού.

Σημειώνεται πως η τελευταία που θα καταθέσει για τους θανάτους θα είναι η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδερφή της Ρούλας που έχει προφυλακιστεί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η πρώτη αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου - «Αρνούμαι κάθε υπόνοια»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημερώθηκε από τον δικηγόρο της για το πόρισμα και επιμένει στην αρχική της θέση, ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τον θάνατο των παιδιών.

«Δεν θα μπορούσα να στραφώ ποτέ εναντίον των παιδιών μου για να τους κάνω κακό. Αρνούμαι κάθε υπόνοια, κάθε υποψία και κάθε κατηγορία», ισχυρίζεται, σύμφωνα με το Star.

«Δεν έχω τελέσει τις πράξεις τις οποίες κατηγορούμαι (σ.σ. αναφερόμενη στην Τζωρτζίνα). Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχει διαλυθεί η οικογένειά μου. Έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία βρισκόμενη κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού», είπε στον δικηγόρο της.

Τι λέει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το πόρισμα

Ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μίλησε για το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη - Καλόγρηα που «έδειξε» ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε ασφυξία.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί αιφνιδιασμό, ήταν κάτι που λίγο πολύ ήταν μεταξύ των σοβαρών πιθανοτήτων. Εμείς δεν έχουμε στα χέρια μας αυτό το πόρισμα, διότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για την πράξη. Δεν έχουμε κάποια ιδιότητα υπόπτου ή κατηγορούμενου σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος της 33χρονης, ο οποίος τόνισε πως η ενημέρωσή του έρχεται από τα τηλεοπτικά μέσα.

Με τη λύση του μυστηρίου του θανάτου της Ίριδας να βρίσκεται στο ματωμένο πανάκι της, ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ένοχη δεν θα παρέδιδε το στοιχείο αυτό στις Αρχές.

«Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές» είπε συγκεκριμένα.

Για την περίπτωση της Μαλένας, ο Όθων Παπαδόπουλος τόνισε πως η ίδια η 33χρονη είχε αντιδράσει στον τρόπο που είχε διενεργηθεί η ιατροδικαστική έκθεση και μάλιστα είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις ακριβές συνθήκες του θανάτου του παιδιού.

«Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν υπήρχε κάποιου είδους εμπλοκή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, που σήμερα κατέθετε επί πέντε ώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μητέρα της 33χρονης περιέγραψε στους αστυνομικούς τη διαδρομή του ζεύγους Δασκαλάκη από τον γάμο τους μέχρι και σήμερα, μίλησε για τα μητρικά ένστικτα της κόρης της και τη σχέση που είχε με την Τζωρτζίνα και διατύπωσε ξεκάθαρα τη θέση πως αποκλείει το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει κάνει κακό στα παιδιά της.

Το πόρισμα - «κόλαφος»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Για «βίαιο μηχανισμό θανάτου» κάνει λόγο το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτίων θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου», όπως μεταδίδει το Mega.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «χέρι έφραξε στόμα και μύτη στη Μαλένα και την Ίριδα», σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο.

Τι έδειξαν οι νέες ιστοπαθολογικές εξετάσεις

Σε ό,τι αφορά τη Μαλένα:

Τα σπλάχνα έχουν καταστραφεί λόγω παρέλευσης μεγάλου διαστήματος και εφόσον δεν υπήρχε ένδειξη ότι θα επανεξεταστούν. Επιβεβαιώνεται η κενοτοπιώδης εκφύλιση του ήπατος – πρώτου παθολογοανατόμου, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται η ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου.

Σχετικά με την Ίριδα:

Εξετάστηκαν τα σπλάχνα που είχαν εξεταστεί στα Ιωάννινα. Δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί η αγενεσία φλεβόκομβου –πρώτης παθολογοανατόμου.

Το συμπέρασμα και για τα δύο παιδιά είναι η υποξία, δηλαδή η έλλειψη οξυγόνου, που μπορεί να προέρχεται από ασφυξία, λοίμωξη, δηλητηρίαση. Ωστόσο, αν και δεν αποδεικνύεται, όλα τα ευρήματα συνηγορούν υπέρ της ασφυξίας, όπως υπογραμμίζει το Mega.

Όλες οι ειδήσεις

Αυτοψία του OPEN στον Έβρο: Τεράστια η πίεση από τα κυκλώματα των διακινητών - Βίντεο ντοκουμέντο από τα κρυφά μονοπάτια που χρησιμοποιούν

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για ΑΦΜ που λήγει σε 3 και 4

Γέρακας: Βίντεο - ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ εκτέλεση του 38χρονου - Όλα έγιναν σε 45 δευτερόλεπτα

Οδικά ΜΜΜ: Φεύγουν τα διαχωριστικά από τις θέσεις των οδηγών, αλλά έρχονται συσκευές απολύμανσης για τον κορονοϊό

ειδήσεις τώραθάνατοιπαιδιάΠάτραΜάνος ΔασκαλάκηςΡούλα Πισπιρίγκου