Ελλάδα | 22.06.2022 14:00

Τραγωδία στον Έβρο: Πνίγηκε μετανάστης όταν αυτοκίνητο έπεσε σε τεχνητή λίμνη

Newsroom

Ένας μετανάστης πνίγηκε στη μικρή τεχνητή λίμνη της Πυλαίας στο νότιο Έβρο, η οποία δημιουργήθηκε από τις εργασίες κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου, όταν το αυτοκίνητο, που οδηγούσε διακινητής, έπεσε μέσα στο νερό.

Μετά από επιχείρηση της ΕΜΑΚ και αστυνομικών διασώθηκαν άλλοι πέντε μετανάστες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο καθώς και ο διακινητής τους.

Ειδικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 22 Ιουνίου. Συνοριοφύλακες έκαναν σήμα στάσης στο αυτοκίνητο του διακινητή, που κινούταν στην παλαιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας, προκειμένου να του κάνουν έλεγχο, ωστόσο, ο οδηγός δε σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα, για να διαφύγει.

Ο οδηγός - διακινητής προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς και έστριψε σε έναν αγροτικό δρόμο με κατεύθυνση την περιοχή της Πυλαίας. Σε κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στη μικρή τεχνητή λίμνη, η οποία μοιάζει περισσότερο με βάλτο.

Οι πέντε από τους έξι μετανάστες που επέβαιναν στο όχημα καθώς και ο διακινητής κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο, όχι όμως και ο έκτος μετανάστης, ο οποίος βρισκόταν κλεισμένος στο πορτ μπαγκάζ, με αποτέλεσμα να πνιγεί. Άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν τη σορό του άτυχου μετανάστη, ενώ οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους.

Όλες οι ειδήσεις

Αφγανιστάν: 950 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ - Σοκάρουν οι εικόνες καταστροφής

Κορονοϊός: Αυξητικές τάσεις και υπερδιπλασιασμός κρουσμάτων σε μία μέρα - «Δεν χρειάζονται μέτρα», λέει ο Πλεύρης

Πάμε νησιά χωρίς αυτοκίνητο: Οι παράδεισοι στην Ελλάδα που ξεχνάς καύσιμα και θυμάσαι μόνο διακοπές

Η μεγάλη δικαίωση του Στέφανου και του Απόστολου Τσιτσιπά: Ιστορική απόφαση για το coaching στο τένις

αστυνομικοίΈβροςμετανάστηςΕΜΑΚλίμνη