Ελλάδα | 03.07.2022 12:28

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο: Τέθηκε υπό έλεγχο με τη συμβολή εναέριων μέσων

Newsroom

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο δρόμο από Κάρυστο προς Μαρμάρι στην περιοχή Κάμπος Καρύστου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του evima.gr η φωτιά ξέσπασε κοντά σε υποσταθμό της ΔΕΗ. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ η αστυνομία ξεκίνησε να ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Τελικά το μεσημέρι της Κυριακή  μεγάλη φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Σύμφωνα με το δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο, «οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρέθηκαν στην περιοχή περιόρισαν τη φωτιά, την έχουν θέσει υπό έλεγχο και ήδη προσπαθούν να ελέγξουν και τις πιθανές αναζωπυρώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα με 8 οχήματα, 28 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρου ενώ σε αυτές τις δυνάμεις βοήθησαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη που πραγματοποίησαν πτήσεις και έριξαν νερό.

Παράλληλα βρέθηκαν εκεί υδροφόρα οχήματα των Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς όπως επίσης και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή. 

Πού προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδόθηκε από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Κυριακή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων).
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας).
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας).

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του, το Πυροσβεστικό Σώμα επισημαίνει ότι για τις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και τις νήσους Σάμου, Ικαρίας, Χίου, Ψαρών, Μυτιλήνης και Κυθήρων, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΠΣ και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των συγκεκριμένων περιφερειακών ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Όλες οι ειδήσεις 

Θρίλερ στην Αττική το βράδυ του Σαββάτου: Τρίτος νεκρός από τις συμπλοκές - Βίντεο ντοκουμέντα

Κορονοϊός: Δραματική πρόβλεψη για έβδομο και χειρότερο κύμα το φθινόπωρο - Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της μάσκας ζητά ο Καπραβέλος

Φοιτητική στέγη: Ξεκινά ο αγώνας για καλό και φτηνό ενοίκιο - Οι δυσκολίες και οι στρεβλώσεις της αγοράς

Μαρία Πρωτόπαππα στο ethnos.gr: «Έχω φτάσει στην Ιθάκη μου και έχω τον αγώνα να την κρατήσω»