Ελλάδα|14.02.2019 11:36

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στο ΑΠΘ

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Συμμορία αλλοδαπών που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε χώρους εντός αλλά και γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε η αστυνομία και προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων αραβικής καταγωγής.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 21 έως 32 ετών και κατάγονται από τη Συρία, το Μαρόκο και την Αλγερία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διακινούσαν ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα επίσης αραβικής καταγωγής και ηλικίας 26 και 34 ετών, επειδή στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροδέματα κάνναβης, τα οποία προμηθεύτηκαν από μέλη της συμμορίας.

Κατασχέθηκαν δέματα και μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 152,35 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 189 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, τρία κινητά τηλέφωνα και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Να σημειωθεί ότι δύο από τους συλληφθέντες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά την ακινητοποίησή τους, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ένα από τα κατασχεθέντα κινητά τηλέφωνα είχε κλαπεί από γυναίκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΑΠΘναρκωτικάΘεσσαλονίκη