Ελλάδα|20.02.2019 08:12

Τα «κεράσµατα» στο... σουσάδικο της κόκας - Στο σκαμνί η showbiz του Κολωνακίου

Σοφία Σπίγγου

«Εχω καταστραφεί από αυτήν την υπόθεση. Δεν έχω καμία σχέση µε αυτή την ιστορία. Απλώς επένδυσα τα χρήµατά µου, περίπου 60.000 ευρώ, τα οποία δεν πήρα ποτέ πίσω» είπε κατά την απολογία του στο Τριµελές Εφετείο Κακουργηµάτων γνωστός παρουσιαστής που βρίσκεται ανάµεσα στους κατηγορουµένους για το αποκαλούµενο «σουσάδικο της κόκας» στο Κολωνάκι. Η αυλαία των απολογιών άνοιξε µε τον φερόµενο ως εγκέφαλο της υπόθεσης και τον γνωστό παρουσιαστή, δίνοντας αµφότεροι εξηγήσεις ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ στην επόµενη συνεδρίαση αναµένονται οι απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουµένων, ανάµεσα στους οποίους βρίσκονται και άνθρωποι της σόουµπιζ. 

«∆εν έχω καµία σχέση µε όλα αυτά. Αν γνώριζα οτιδήποτε, θα είχα αµέσως αποχωρήσει από την επιχείρηση στην οποία ήµουν µέτοχος. Αν είχα ακούσει το παραµικρό, θα έλεγα ακαριαία ότι “σταµατάω” και θα έφευγα. Πλέον δεν θα άνοιγα µαγαζί ούτε µε τη µητέρα µου» εξήγησε στο δικαστήριο. Μάλιστα, περιέγραψε ότι η εµπλοκή του µε το 
συγκεκριµένο µαγαζί προέκυψε από την ιδέα του να επενδύσει κάποια χρήµατα που είχε στην άκρη, και όταν δέχτηκε την πρόταση (σ.σ.: ανέφερε όνοµα συγκατηγορουµένης του, γνωστής ηθοποιού), την εµπιστεύθηκε και δέχτηκε να βάλει εκεί τα χρήµατά του.

«Με φίλους για φαγητό»

Οπως ειπώθηκε, ακόµη και η φυσική του παρουσία στο κατάστηµα περιοριζόταν σε µια-δυο φορές τον µήνα, όταν πήγαινε µε φίλους του για φαγητό. Η υπόθεση αυτή φαίνεται πως κόστισε ηθικά και επαγγελµατικά στον παρουσιαστή. Κατά την απολογία του στο δικαστήριο είπε: «Εχω πικρία από αυτή την ιστορία, αλλά δεν είναι για το οικονοµικό. Βρέθηκα για πρώτη φορά σε φυλλάδες, σε εφηµερίδες, δεν παρουσίασα για πρώτη φορά το φεστιβάλ που παρουσιάζω κάθε χρόνο» ανέφερε ο παρουσιαστής, τον οποίο υποστήριξε στη δική του απολογία ο φερόµενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, τονίζοντας ότι «είναι ο µοναδικός για τον οποίο κόβω το κεφάλι µου ότι δεν έχει καµία σχέση µε ναρκωτικά».

Αρνήθηκε κάθε σχέση ο παρουσιαστής, ενώ θα ακολουθήσουν απολογίες και άλλων κατηγορουµένων από τον καλλιτεχνικό κόσµο

Την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών αρνήθηκε και ο φερόµενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, καθώς ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά ήταν για προσωπική χρήση και σε πελάτες έδινε µόνο «κεράσµατα». «Ερχονταν διάσηµοι, πολιτικοί και αλλά πρόσωπα, έχει τύχει να κεράσω (σ.σ.: ναρκωτικά) θαµώνες» 

διακίνηση ναρκωτικώνΚολωνάκικοκαΐνη