Ελλάδα|15.10.2022 16:32

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Μου είπε ότι ήταν 17 χρονών και την πίστεψα», υποστηρίζει ο 33χρονος

Newsroom

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 33χρονος που συνελήφθη χθες το βράδυ για βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε προκλητικά, όπως αποκάλυψε ο συνήγορός του, ότι το παιδί του είχε πει ότι ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και εκείνος πίστεψε. «Μου είπε ότι ήταν 17 χρονών και την πίστεψα. Δεν έδωσα μεγάλη σημασία στην ηλικία», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της ασφάλειας.

Ο 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος κατηγορείται ότι βίασε δύο φορές την 12χρονη ανήλικη δύο φορές κοντά στο μετρό των Σοπολίων όπου συνήθιζε να την εκδίδει ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος και έλαβε χρήματα για τον βιασμό του παιδιού. Ο 33χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο έχουν κατασχεθεί οι υπολογιστές και τα κινητά του τηλέφωνα και εξετάζονται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πως έφτασαν στα ίχνη του

Ο 33χρονος είναι από την Αγία Βαρβάρα εργάζεται σε εργοστάσιο. Φέρεται να συνομιλούσε με το κοριτσάκι μέσω της εφαρμογής Blindchat και να πραγματοποίησε δύο ραντεβού μαζί της.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση έφτασαν στα ίχνη του μέσα από τις αναλύσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων, καθώς βρέθηκαν ψηφιακή ίχνη και συνομιλίες του με το παιδί. Φέρεται επίσης να τον αναγνώρισε από φωτογραφίες και η ίδια η 12χρονη.

Στο Χαμόγελο του Παιδιού τα πέντε αδελφάκια της 12χρονης

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, είπε πως τα πέντε αδελφάκια της 12χρονης βρίσκονται στην «αγκαλιά» του οργανισμού μετά από εισαγγελική εντολή. Τα αδέρφια της θα παραμείνουν στο Χαμόγελο και δέχονται ήδη την απαραίτητη φροντίδα των γιατρών και των κοινωνικών λειτουργών.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η εισαγγελέας έκρινε πως τα αδέλφια δεν έπρεπε να χωριστούν και να οδηγηθούν σε διαφορετικούς χώρους.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται  στο μίνι μάρκετ του Ηλία Μίχου τι έχει καταγραφεί από τις επισκέψεις της ανήλικης στο μαγαζί. Ωστόσο, σημειώνεται πως κάμερες δεν ήταν τοποθετημένες στο υπόγειο του καταστήματος.

Δύο άνδρες αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ - Τι δήλωσαν

Παράλληλα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες της 14ης Οκτωβρίου προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή. Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν.

Στο «μικροσκόπιο» 212 άτομα

Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες από το προφίλ της 12χρονης με τους 212 υποψήφιους πελάτες, αυτές γίνονταν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Σε αυτές, κατά πληροφορίες, αποτυπώνονται τόσο το e-mail αλλά και τα στοιχεία της κάρτας που χρησιμοποιούσαν. Οι περισσότεροι από τους υποψήφιους πελάτες έχουν σήμερα κατεβάσει το προφίλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς φαίνονται να αρνούνται τις προτάσεις για συνεύρεση, με φράσεις όπως «είσαι ακόμα μικρή» και «έχεις χρόνο για αυτά όταν μεγαλώσεις», όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σημαντικά στοιχεία για τη σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού, αναμένεται να προκύψουν και από το κινητό τηλέφωνο της μητέρας της, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας. Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο κοριός της αστυνομίας έχει καταγράψει όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες της 37χρονης με τον Ηλία Μίχο και όλους τους συνομιλητές της και τους παιδοβιαστές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βιασμόςειδήσεις τώραΣεπόλιασεξουαλική κακοποίησηΚολωνόςΕΛΑΣ