Ελλάδα | 02.11.2018 16:58

Οργή στην οικογένεια Κατσίφα - 2,5 ώρες στον εισαγγελέα ο πατέρας του

Μαρία Ριτζαλέου

Για 2,5 ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Τιράνων ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την υπόθεση της 28ης Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής εορτής.  «Ουσιαστικά είναι σαν να ξεκινάει τώρα η διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς η οικογένεια δεν είχε κληθεί για κατάθεση στο Αργυρόκαστρο», δήλωσε στο Έθνος, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης, το γραφείο του οποίου στα Τίρανα έχει αναλάβει την νομική εκπροσώπησης της οικογένειας Κατσίφα για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στη γειτονική χώρα.

Αναφορικά με το αίτημά τους για να παραλάβουν την σορό του παιδιού τους, ο κ. Γιάννης Κατσίφας ενημερώθηκε από τον εισαγγελέα πως “δεν υπάρχει κάτι νεότερο”, ενώ λίγη ώρα αργότερα διαπίστωσε πως η εισαγγελία έκλεισε και θα ανοίξει και πάλι την Δευτέρα. Ο πατέρας του Κων. Κατσίφα μαζί με την κόρη του Ερμιόνη και τον γαμπρό του μετέβησαν με το αυτοκίνητό τους στα Τίρανα και εκεί συναντήθηκαν με τον δικηγόρο τους, Μαρσέλ Ζούπα.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης εστίασαν στο γεγονός ότι χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες, ενώ μετέδιδαν συνεχώς πως δεν επιτράπηκε στον συνήγορό τους να παραβρίσκεται στο γραφείο του εισαγγελέα. «Όπως συμβαίνει και σε όλο τον κόσμο, δεν μπορεί ο συνήγορος να παρίσταται την ώρα της κατάθεσης», εξήγησε ο κ. Ναυρίδης και πρόσθεσε πως ο πατέρας του Κων. Κατσίφα ρωτήθηκε για το τι προηγήθηκε την περασμένη Κυριακή και τι ήταν αυτό που -όπως πιστεύει- οδήγησε τον γιο του στο να πάρει ένα όπλο και αρχίσει να πυροβολεί στον αέρα.

Με οργή και αγανάκτηση δέχτηκε η οικογένεια την μη απάντηση στο αίτημά τους για να παραλάβουν την σορό του 35χρονου, καθώς πίστευαν πως η κηδεία θα γινόταν μέσα στο σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αργά το βράδυ της Πέμπτης έγινε σύσκεψη στα Τίρανα, στο γραφείο της Εισαγγελίας Βαρέων Εγκλημάτων, παρουσία των τεσσάρων ιατροδικαστών που έχουν οριστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης για να διενεργήσουν την νέα νεκροψία και νεκροτομή.

Οι ιατροδικαστές είπαν ότι μπορεί να απαιτηθούν αρκετές μέρες για να ολοκληρωθεί η νεκροψία και η σύνταξη του πορίσματος και η εισαγγελέας τους ζήτησε να επιταχύνουν την διαδικασία και μάλιστα τους κάλεσε να εργαστούν και το σαββατοκύριακο. Στα Τίρανα βρίσκεται αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να λάβει όλες τις πληροφορίες που διαθέτει η αλβανική αστυνομία σχετικά με την έρευνα γύρω από τις συνθήκες θανάτου του Κων. Κατσίφα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η μετάβαση του αξιωματικού, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι από την ασφάλεια Αθηνών, συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Αλβανίας. Από την αλβανική πλευρά έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας αξιωματικός θα συνοδεύεται και από υπάλληλο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και θα ενημερωθεί σχετικά την Δευτέρα. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο Έλληνας αστυνομικός θα συναντηθεί με Αλβανούς αστυνομικούς και όχι στελέχη της δικαιοσύνης, που πλέον χειρίζονται την υπόθεση.

Αλβανία