Ελλάδα|06.12.2022 10:44

Κιβωτός του Κόσμου: Υπό στενή παρακολούθηση η ΜΚΟ - 18 πρόσωπα στο «ραντάρ» των Αρχών για οικονομικά αδικήματα

Newsroom

Η Κιβωτός του Κόσμου βρίσκεται πλέον υπό στενό έλεγχο των Αρχών και οι καταγγελίες που συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, τη «βαραίνουν» όλο και περισσότερο. Άλλωστε, πέρα από τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών, ελέγχονται τέσσερα αδικήματα οικονομικής φύσεως.

Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τα οικονομικά της ΜΚΟ και ελέγχονται 18 πρόσωπα από τον στενό κύκλο του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας καθώς και από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του OPEN, Φάνης Καραμπατσάκης.

Τη Δευτέρα η πρεσβυτέρα μετέβη στη δομή του Κολωνού, πήρε τα πράγματά της σε κούτες και βαλίτσες. Παρέμεινε στο σημείο για δύο ώρες και αποχώρησε συνοδεία των δικηγόρων της.

Την ίδια ώρα, βρέθηκε ακόμη μία θυρίδα. Συνολικά πρόκειται για τουλάχιστον δύο θυρίδες, τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχονται και πολλά εκατομμύρια που περνούσαν από τους λογαριασμούς της ΜΚΟ κυρίως ως δωρεές.

«Το παιδί είναι φοβισμένο, δεν θέλει να μείνει άλλο πια εκεί»

Την ίδια ώρα, η μητέρα του 15χρονου, του δεύτερου παιδιού που έχει καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση μέσα στην «Κιβωτό», σοκάρει με νέες καταγγελίες της.

Πρόκειται για μητέρα έξι παιδιών, από τα οποία μόνο ο 15χρονος απομακρύνθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον και μένει στην Οργάνωση.

«Το παιδί είναι φοβισμένο και δεν μπορεί να μιλήσει, όταν θα βγει από την Κιβωτό θα μιλήσει. Είναι πολύ τρομαγμένο. Δεν μπορεί να μιλήσει εάν δεν βγει απ’ έξω, να νιώσει σιγουριά», δηλώνει η ίδια, μιλώντας στο Mega.

«Δεν μπορεί να το εκφράσει αυτό γιατί υπάρχει κάποιος μπροστά. Αλλά για λίγο που μίλησα με το παιδί ότι δεν θέλει να μείνει άλλο πια εκεί. Έχει δει πολλά πράγματα, έχει ακούσει πολλά πράγματα, γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλει να μιλήσει παραπάνω», προσθέτει.

Όπως λέει στη συνέχεια, «Δεν μπορεί να μου πει εμένα πολλά πράγματα, ότι γίνονταν πράγματα πολλά, "δεν γνωρίζω, μαμά δεν μπορώ να σου πω τώρα αυτή την στιγμή, εγώ δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να σου πω μαμά ακόμα". Δεν είναι το παιδί έτοιμο να μιλήσει, κρύβεται μέσα του. Τι θα τραβήξει αυτό το παιδί, πώς θα τα βγάλει από μέσα του».

«Φοβάται αν κάνουν κάτι σε εμένα, τόσο πολύ δηλαδή φοβάται. Λέω: "μην φοβάσαι για εμένα, δεν θα μου κάνουν τίποτα". Λέω: "εσύ δεν φοβάσαι για τον εαυτό σου", "γι' αυτό δεν πρέπει να μιλάμε". Δηλαδή να φοβάται να δει ποιον; Τη μητέρα του. Το βιολογικό του αίμα. Που θέλει να έρθει στο σπίτι, δεν είναι ότι δεν θέλει», συμπληρώνει.

«Έχω πάει στην ασφάλεια. Έχω κάνει και στο παρελθόν ενέργεια για να το πάρω με εισαγγελική απόφαση και μου έβγαζαν ότι είμαι ακατάλληλη. Έχω έξι παιδιά, μου πήρανε μόνο το πέμπτο. Δηλαδή τα άλλα μου τα παιδιά και νεογέννητο που έχω τώρα και το έχω στο σπίτι είμαι ικανή. Και δεν είμαι ικανή να μεγαλώσω ένα παιδί που είναι στην "Κιβωτό"», τονίζει στη συνέχεια η μητέρα του 15χρονου.

«Μετά στο παιδί λέγανε ότι: "Η μητέρα σου δεν μπορεί να σε συντηρήσει". Δημόσιος υπάλληλος, ακατάλληλος για το παιδί. Έχω κάνει πολλές ενέργειες», δήλωσε έπειτα.

«Φύγε μαμά, θα έχω τιμωρία»

Η μητέρα αναφέρθηκε και σε σημάδι που είχε το παιδί της, λέγοντας πως: «Ένα σημάδι που είχε, είπε: "μαμά το έπαθα…" δεν ολοκλήρωσε την κουβέντα, μίλησε η υπάλληλος: "χτύπησε από το παιχνίδι". Συμφώνησε όμως το παιδί. Ο λόγος, δεν τον ξέρω. Τους κάνουν πλύση εγκεφάλου, να σας πω την αλήθεια; Πλύση εγκεφάλου».

Στη συνέχεια λέει ότι «στο σχολείο που πήγα παράνομα να το δω, υποτίθεται παράνομα, γιατί δεν μας επιτρέπουν να πηγαίνουμε στα σχολεία να ρωτάμε την πρόοδο του παιδιού, μόνο η Κιβωτός μπορούσε, "φύγε μαμά, φύγε γιατί μην το πούνε τα άλλα τα παιδιά και θα έχω κάποια τιμωρία, κάποια συνέπεια"».

Όπως εξηγεί η ίδια, «Εγώ καταλαβαίνω όταν δεν πάει καλά, αλλά με παρουσία κάποιου ατόμου δεν μπορούμε να μιλήσουμε και άνετα, όταν λέει το παιδί: "πάρε με μαμά, πάρε με από εδώ και πήγαινε με σπίτι, θέλω να φύγω". Και τηλεφωνική επικοινωνία με ανοιχτή ακρόαση κάποιος να καθοδηγεί την κουβέντα και να μην εκφράζεται το παιδί ελεύθερα».

«Τώρα ξεκαθαρίζει τι γίνεται σιγά σιγά. Τώρα σιγά σιγά αρχίζουν τα παιδιά και νιώθουν (...) προσπαθούν μετά από όλο αυτό, να νιώσουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά γι’ αυτά. Έχω να μιλήσω από την Πέμπτη που πήγα και το επισκέφτηκα, πήγα το είδα το παιδί», λέει στο τέλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοποίηση παιδιώνκιβωτός του κόσμουΜΚΟκακοποίησηειδήσεις τώρα