Ελλάδα|03.01.2023 15:12

Σεισμός τώρα: Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος προειδοποιεί - «Ο Εγκέλαδος… παραμονεύει!»

Newsroom

«Νεάπολη Λασιθίου, ο Εγκέλαδος… παραμονεύει!», αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με αφορμή τον σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Νεάπολης Λασιθίου.

Ειδικότερα ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει στην ανάρτησή του: «Νεάπολη Λασιθίου, ο Εγκέλαδος...παραμονεύει! Έντονη σεισμική δράση στο θαλάσσιο χώρο βόρεια από τη Νεάπολη με πολλούς σεισμούς από τις 28.12.2022. Τα μεγέθη είναι σχετικώς μικρά, έως 4,4. Η επίμονη σεισμική δράση επιβάλλει εξίσου επίμονη και συνεχή αξιολόγηση του φαινομένου».

«Χρειάζεται παρακολούθηση και αξιολόγηση»

«Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Νεάπολης Λασιθίου. Τα μεγέθη δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα. Έχουν φτάσει περίπου μέχρι 4,3 Ρίχτερ. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε υπερβεί το όριο κινδύνου. Παρόλα αυτά χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση γιατί η σεισμική δραστηριότητα επιμένει αρκετές ημέρες», σημείωσε μιλώντας στο cretalive.

Επίσης ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ιδιαίτερα ότι «το φαινόμενο παρακολουθείται από τους επιστήμονες οι οποίοι καταγράφουν όλες τις σεισμικές δονήσεις και αξιολογούν την πορεία του φαινομένου. Προς το παρόν, όχι, δεν μας ανησυχεί γιατί δεν έχουμε περάσει κάποια γραμμή κινδύνου, όμως, χρειάζεται παρακολούθηση και αξιολόγηση», πρόσθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεισμός τώρασεισμόςειδήσεις τώραΓεράσιμος Παπαδόπουλος