Ελλάδα|23.02.2023 08:36

Νέα Ιωνία: Σκληροί κακοποιοί που σχετίζονται με την αλβανική μαφία οι δράστες - Βίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα

Newsroom

Αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών σε καφετέρια με ναργιλέδες στη Νέα Ιωνία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 39χρονο υδραυλικού που είχε πάει να δει έναν αγώνα του Champions League.

Έχουν ταυτοποιηθεί όσοι συμμετείχαν στο επεισόδιο, με τις έρευνες της αστυνομίας να είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να έχουν διαφύγει ή να σκοπεύουν να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Mega, τα επτά άτομα που συνεπλάκησαν μεταξύ τους, είναι μέλη σκληρής συμμορία με δράση στο κέντρο της Αθήνας και κομμάτι τις αλβανικής μαφίας, που στους κόλπους της τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει πόλεμος.

Οι δράστες φαίνεται πως απασχολούν τις Αρχές από το 2020 και ένας από αυτούς κατηγορείται σε υπόθεση που είχε φυλακισμένη στο σπίτι του μία κοπέλα το 2020.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος που κατηγορείται και για το φονικό στη Νέα Ιωνία, είχε φυλακισμένη την κοπέλα και την εξέδιδε για 150 ευρώ κάθε φορά. Μάλιστα την υποχρέωνε να βρίσκεται με «πελάτες» 4 και 5 φορές την ημέρα. 

Αναφορικά με το πανάκριβο μαύρο τζιπ που βρέθηκε έξω από την καφετέρια και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, φαίνεται πως είναι νοικιασμένο αλλά από μια εταιρεία φάντασμα. Οι δράστες εγκατέλειψαν το τζιπ κατά τη φυγή τους μετά το φονικό και οι Αρχές το έκαναν φύλλο και φτερό.

Τραγική ειρωνεία είναι πως, σύμφωνα με το OPEN, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας είναι αλλοδαπός και ο γιος του είναι ο 16χρονος που μαχαιρώθηκε από συμμορία ανηλίκων στα Πατήσια, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.


Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαφυγή των δραστών

Την ίδια ώρα, το Mega παρουσίασε βίντεο - ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται το δεύτερο όχημα, με το οποίο οι δράστες διαφεύγουν από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται, ότι τα μέλη μιας παρέας επτά Αλβανών που κάθονταν στην καφετέρια, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρόδων και Κασταμονής, άρχισαν ξαφνικά να διαπληκτίζονται μεταξύ τους.

Μετά από λίγα λεπτά, ένας από αυτούς έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί μέσα στην καφετέρια, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να πλήξει τον 39χρονο υδραυλικό, ο οποίος, καθόταν σε κοντινό τραπέζι και παρακολουθούσε έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην τηλεόραση του καταστήματος. Ο άτυχος Αλβανός δεν είχε σχέση με τους ομοεθνείς του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές.

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην καφετέρια βρήκαν, τελικά, εννέα κάλυκες.  Το θύμα διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένο στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή, δύο ώρες αργότερα.

Οι αλλοδαποί αμέσως μετά την ανθρωποκτονία τράπηκαν σε φυγή.

Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει για το περιστατικό: «Ξαφνικά άκουσα μια πιστολιά. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα και τις υπόλοιπες τουφεκιές μέσα στο μαγαζί και κόσμο να τρέχει πανικόβλητος αριστερά και δεξιά από όλες τις πόρτες, άνθρωποι να πέφτουνε μέσα στην άσφαλτο κάτω. Ένας πανικός».

Ένας δεύτερος μάρτυρας περιγράφει: «Είδα άλλο ένα τζιπ ασημένιο, Mercedes το οποίο έφυγε τρέχοντας. Δεν προλάβαινες να δεις πινακίδες».

«Άκουσα έξι - επτά πυροβολισμούς. Ο χτυπημένος ήταν μέσα ξαπλωμένος. Είχαν τηλεφωνήσει να έρθει μέσα ασθενοφόρο και η αστυνομία», λέει ένας τρίτος κάτοικος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική ΑστυνομίαμαφίαΝέα Ιωνίααλβανική μαφίαειδήσεις τώρα