Ελλάδα|08.03.2023 12:34

Τέμπη: Η Ολομέλεια Εφετών αποφασίζει την Παρασκευή αν θα ορίσει εφέτη - ανακριτή

Newsroom

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Λάρισας προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα ανατεθεί η υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών στον σε εφέτη ανακριτή (δηλαδή στον πιο υψηλόβαθμο ανακριτή)

Σύμφωνα με το dikastiko.gr τη σύγκληση της Ολομέλειας των 21 Εφετών έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή.

Με έγγραφό του ζητεί τη σύγκληση προκειμένου να οριστούν ένας εφέτης ανακριτής και αναπληρωτής του ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν σε επιπλέον υπόπτους και συναφή αδικήματα.

Έρχονται τουλάχιστον 3 διώξεις σε πρόσωπα που έχουν ευθύνες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες έρχονται και άλλες διώξεις κατά 3 ή 4 τεσσάρων ατόμων που φέρεται να έχουν ευθύνες για την πολύνεκρη τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων. Τα άτομα αυτά είναι υπηρεσιακά πάνω από τον σταθμάρχη της Λάρισας και οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης είναι θέμα ωρών.

Όπως ανέφερε σε δικαστικό έγγραφο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, θα στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε τουλάχιστον 3 άτομα για ίδια ή «συναφή αδικήματα».

Την ίδια ώρα, η ανακρίτρια της υπόθεσης ήδη εξετάζει ως μάρτυρες σταθμάρχες που υπηρετούν στη Λάρισα και άλλους εργαζόμενους του ΟΣΕ, ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον οι πραγματογνωμοσύνες που ήδη έχουν διαταχθεί από εισαγγελικής πλευράς.

Πρόκειται για δυο δικαστικούς πραγματογνώμονες οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έχουν οριστεί και πιθανότατα σήμερα θα δώσουν τις πρώτες εκτιμήσεις τους στις δικαστικές αρχές της Λάρισας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέμπησιδηροδρομικό δυστύχηματρέναειδήσεις τώρα