Ελλάδα | 03.04.2023 14:32

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Η απολογία του 31χρονου κατηγορούμενου - «Είδα τον πατέρα μου νεκρό και πάτησα τη σκανδάλη»

Newsroom

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (03/04) στο Τριμελές Εφετείο Χανίων η απολογία του 31χρονου κατηγορούμενου που σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχος για δολοφονία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια. Πρωτοβάθμια, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

«Δεν είμαι δολοφόνος κατ’ επιλογή»

Με συνεχόμενες διακοπές λόγω έντονης συναισθηματικής φόρτισης ο 31χρονος καθ’ ομολογία δράστης σημείωσε ενώπιον του δικαστηρίου: «Δεν είμαι δολοφόνος κατ’ επιλογή. Έχω ευθύνη. Είδα τον πατέρα μου νεκρό, μια εικόνα που με στοιχειώνει ακόμα και σήμερα και πάτησα χωρίς δεύτερη σκέψη τη σκανδάλη. Αυτό όμως δεν αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα μου».

Η υπόθεση του διπλού φονικού είχε συγκλονίσει τα Ανώγεια πριν από δύο χρόνια όταν, για ασήμαντες κτηματικές διαφορές, δολοφονήθηκε ο 62χρονος πατέρας του κατηγορούμενου, μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης. Ο κατηγορούμενος, διέπραξε το δεύτερο φονικό με θύμα τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Μέλη και των δύο οικογενειών βρέθηκαν, από το πρωί, στον χώρο των Δικαστηρίων στα Χανιά, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και σε διαφορετικά σημεία. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 28 Απριλίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚρήτηΑνώγειαειδήσεις τώρααπολογίαφόνοςΧανιάδικαστήριο