Ελλάδα | 24.04.2023 16:50

Περισσός: Διώξεις στους τέσσερις δράστες για το μαχαίρωμα 16χρονων στο σταθμό του ΗΣΑΠ

Newsroom

Ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα σε βάρος 19χρονου που συνελήφθη για μαχαίρωμα δυο 16χρονων στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Περισσό. Οι άλλοι τρεις ανήλικοι θα δικαστούν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων σε ρητή δικάσιμο.

Ειδικότερα ο 19χρονος κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών ενώ θα παραμένει κρατούμενος και θα οδηγηθεί αύριο στο Αυτόφωρο.

Την ίδια ώρα άλλοι τρεις ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέα Ανηλίκων. Σε βάρος τους ασκήθηκε αντίστοιχη δίωξη και θα δικαστούν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων σε ρητή δικάσιμο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την αστυνομία όλα συνέβησαν τις απογευματινές ώρες της 22-4-2023 όταν ομάδα περίπου δέκα ατόμων, συναντήθηκαν, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού σε πάρκο πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ «Περισσός», καταλήγοντας σε συμπλοκή μεταξύ τους.

Αποτέλεσμα, ήταν ο τραυματισμός δύο 16χρονων ημεδαπών με αιχμηρό αντικείμενο, στο δεξί μηρό και δεξί αστράγαλο στον έναν και στο δεξί μηρό στον έτερο.

Έπειτα από έρευνα, ταυτοποιήθηκαν και εντοπιστήκαν οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο 19χρονος δράστης της επίθεσης με μαχαίρι.

Μόλις ολοκληρώθηκε η επίθεση, ο 19χρονος απέρριψε το μαχαίρι σε κοντινό σημείο, το οποίο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από τους επιληφθέντες αστυνομικούς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εισαγγελέαςτρένοποινική δίωξηεπίθεση με μαχαίριειδήσεις τώρα