Ελλάδα|30.04.2023 20:44

Δολοφονία Καραϊβάζ: Όσα αποκαλύπτουν τα κινητά των δραστών για τις κινήσεις τους την παραμονή και ανήμερα της εκτέλεσης

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Το σημείο της δολοφονίας του Καραϊβάζ/ Eurokinissi (gallery)
Το σημείο της δολοφονίας του Καραϊβάζ/ Eurokinissi (gallery)
Το σημείο της δολοφονίας του Καραϊβάζ/ Eurokinissi (gallery)
Το σημείο της δολοφονίας του Καραϊβάζ/ Eurokinissi (gallery)
Το σημείο της δολοφονίας του Καραϊβάζ/ Eurokinissi (gallery)
Το σημείο της δολοφονίας του Καραϊβάζ/ Eurokinissi (gallery)

Συνεχείς είναι οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα για τη δράση των εμπλεκόμενων στη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ πριν από δύο χρόνια. Οι αρχές προσπαθούν να ξεψαχνίσουν τα κινητά και τις διαδικτυακές του συνομιλίες για να «δέσουν» την υπόθεση.

Είχαν ενεργοποιήσει τα κινητά 4 ημέρες πριν την εκτέλεση

Τα κινητά τηλέφωνα με τις πακιστανικές κάρτες που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να επικοινωνούν μεταξύ τους τη στιγμή της εκτέλεσης, ενεργοποιήθηκαν για πρώτη φορά τέσσερις ημέρες πριν τη δολοφονική ενέδρα κατά του δημοσιογράφου, και συγκεκριμένα στις 5 Απριλίου του 2021.

Σύμφωνα με το OPEN και τον Γιάννη Ρήγο, από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι οι δράστες βρίσκονταν στην περιοχή του Αλίμου κοντά στο σπίτι του Καραϊβάζ, τόσο στις 9 Απριλίου όσο και μια ημέρα νωρίτερα. Ειδικότερα στις 8 Απριλίου οι δράστες παρέμειναν στον Άλιμο για περίπου 2 ώρες από την 1 και 25 το μεσημέρι έως τις 3:20. Ενώ την ημέρα που ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός με δέκα σφαίρες έξω από το σπίτι του, οι δράστες κινούνταν στην περιοχή από τις 12:30 έως τη 1 και 20 το μεσημέρι.

Το κατάστημα στην Πανόρμου και οι κοινωνικές επαφές

Εντωμεταξύ, οι αρχές εντόπισαν και το κατάστημα στην Πανόρμου από το οποίο οι δράστες προμηθεύτηκαν τα επιχειρησιακά κινητά. Μάλιστα ο προϊστάμενος του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς, ότι διατηρεί κοινωνικές επαφές με ένα από τα άλλα τρία πρόσωπα, που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Τα προσωπικά κινητά τηλέφωνα των δύο κατηγορούμενων αδελφών που έχουν συλληφθεί, ήταν σε παύση για δύο ημέρες, στις 8 και στις 9 Απριλίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι 3 παρά πέντε δηλαδή 35 λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο, ένας από τους δυο κατηγορούμενους και ένας από τους τρεις που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, ενεργοποιούν τα προσωπικά τους τηλέφωνα στη Νίκαια εκεί που βρίσκεται και η εταιρεία στην οποία ανήκει το λευκό βαν.

Ενώ μια ώρα και δέκα λεπτά μετά τη στυγερή δολοφονία στο προφίλ του στα social media, πρόσωπο που αναφέρεται στη δικογραφία ανεβάζει για άλλοθι μια φωτογραφία στο Facebook, με τον 40χρονο συλληφθέντα, γράφοντας μάλιστα στην ανάρτηση καλή αρχή… 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε λίγες ώρες πριν συλληφθούν τα 2 αδέρφια, ο ένας από τους δύο, προσπαθούσε να χτίσει άλλοθι σε επικοινωνία που είχε με συγγενικό του πρόσωπο ότι δηλαδή βρισκόταν συχνά με το λευκό βαν στην περιοχή του Αλίμου για δουλειά.

Προσπαθούσαν να χτίσουν άλλοθι

Την ημέρα που οι δράστες συνελήφθησαν, προσπαθούσαν να χτίσουν άλλοθι με κάθε τρόπο, όπως αποδεικνύει συνομιλία τους από τις 26 Απριλίου που έφερε στο φως το ρεπορτάζ του OPEN. Ο ένα εκ των δύο συλληφθέντων μιλά με συγγενικό του πρόσωπο, έχοντας στο νου του ότι είναι υπό παρακολούθηση, προσπαθώντας να το πείσει ότι είχε δουλειές στον Άλιμο. Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί:

Κατηγορούμενος: Μα ο Σ… (έτερος κατηγορούμενος) είχε δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια.
Συγγενής: Στον Άλιμο; Όχι καλέ, ποιος τα λέει αυτά;
Κατηγορούμενος: Εγώ… ποιος τα λέει… Έχει πάρει δουλειά από εκεί
Συγγενής: Εγώ δε νομίζω ότι υπάρχουν δουλειές εκεί, στο λέω εγώ, είναι σίγουρο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική Αστυνομίαδολοφονίακινητά τηλέφωναΓιώργος Καραϊβάζειδήσεις τώρα