Ελλάδα | 04.05.2023 15:15

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο δράστης - Ένοχος και για άλλες κατηγορίες

Newsroom

Την ενοχή του κατηγορούμενου Μανόλη Καλομοίρη αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό ορκωτό Εφετείο Κρήτης στην υπόθεση για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Ειδικότερα, σύμφωνα με το neakriti.gr, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι ο κατηγορούμενος λειτούργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη. Για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ομόφωνα ένοχο.

Αυτή την ώρα η μία εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης του 31χρονου Μανόλη Καλομοίρη, αγορεύει σχετικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Η κ. Σπανάκη ζητά να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της υποδειγματικής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι η συμπλοκή έλαβε χώρα στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020, κατά την οποία ο Γιώργο Ξυλούρης πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του Μανόλη Καλομοίρη είχε δολοφονήσει τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη.

Πρωτόδικα ο Μανόλης Καλομοίρης είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις. Ο ίδιος, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Νοεμβρίου, είχε δηλώσει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του δεν του άφησε λογική σκέψη και ζήτησε από τους δικαστές να τον κρίνουν δίκαια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚρήτηΑνώγειαειδήσεις τώρα