Ελλάδα | 10.05.2023 09:37

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ κατά των εξετάσεων PISA: Καλύπτει τους εκπαιδευτικούς μετά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη

Newsroom

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να καλύψει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις Pisa, μετά την κήρυξη της απεργιακής πρωτοβουλίας των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ως παράνομη.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: ««Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και το γεγονός ότι η Υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, με απόφασή της κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, τις τέσσερις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου μαθημάτων, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία».

Η ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας μετά την απόφαση:

«Κοινοποιήθηκε σήμερα, 9-5-2023, λίγο μετά τις 5 μ.μ. στη Δ.Ο.Ε., η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. για την αποτροπή της πραγματοποίησης των εξετάσεων της κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού PISA, τις οποίες η Δ.Ο.Ε. με παιδαγωγικά επιχειρήματα έχει αποδομήσει, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εξετάσειςστάση εργασίαςΑΔΕΔΥειδήσεις τώρα