Ελλάδα|04.11.2018 14:27

Ημέρα θηλασμού: Θηλάζουμε πάντα, θηλάζουμε παντού (pics+vid)

Κώστας Στάμου

Οι γυναίκες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Ηρώδειο στην Διονυσίου Αεροπαγείτου και θήλασαν τα μωρά τους στέλνοντας ένα μήνυμα ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας παγκόσμιου θηλασμού.

Όπως είπαν στο ΕΘΝΟΣ, ο θηλασμός είναι μια πράξη που πρέπει να γίνεται δημόσια και σε κάθε στιγμή που νιώσει την ανάγκη το βρέφος αλλά και η μητέρα και τόνισαν ότι είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει μια μητέρα στο παιδί της.

Το παρών έδωσαν και αρκετοί πατέρες οι οποίοι απαθανατίζαν τις μοναδικές στιγμές των συζύγων με τα παιδιά τους ενώ οι πιο έμπειρες μητέρες έκοψαν πρώτες το νήμα του μαραθωνίου θηλασμού. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, σε μια γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον 9o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Συμμετέχουν για ένατη συνεχόμενη χρονιά, μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».

Όπως ανέφερε η σχετική ανάρτηση στο  facebook από το  Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, «στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Διαβάστε ακόμη

Η αξία του θηλασµού και ο ρόλος του νέου πατέρα

θηλασμός