Ελλάδα|11.05.2023 22:20

Ανομία στη Μύκονο: Νέα ντοκουμέντα του OPEN από παράνομη χωματερή κοντά στη θάλασσα – Οργισμένοι οι κάτοικοι

Newsroom

Μετά τις αποκαλύψεις για τις παράνομες επιχωματώσεις στην παραλία Μεχριά στη Μύκονο, το OPEN φέρνει στη δημοσιότητα νέα ντοκουμέντα από παράνομη χωματερή που βρίσκεται στην περιοχή Τηγάνι.

«Είναι μια παράνομη χωματερή και μολύνει το περιβάλλον. Δυστυχώς, είναι κοντά στην θάλασσα και έχει τεράστια οικολογική καταστροφή», ανέφερε κάτοικος που μίλησε ανώνυμα στον τηλεοπτικό σταθμό.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η αποκάλυψη του OPEN για παράνομες επιχωματώσεις στην ίδια παραλία προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα και κατόπιν ελέγχου πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συλλήψεις.  


«Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τον σταθμό σας, έλαβε γνώση ο Εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος βρίσκεται στη Μύκονο και με την συνδρομή της αστυνομίας έκανε μια επιχείρηση», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα.

Τα φαινόμενα παρανομιών στο νησί των ανέμων έχουν μπει τις τελευταίες εβδομάδες στο μικροσκόπιο των Αρχών.  Χθες μάλιστα μπήκε και το πρώτο λουκέτο σε ένα από τα πιο γνωστά  beach bar στον Πάνορμο. 

«Ακουγόταν διάφορα, ότι γινόταν κτίσματα extra, ότι γινόταν κτίσματα δίχως άδεια. Καταρχήν το αφήνει το κράτος να γίνει, δηλαδή μου λένε διάφοροι ξέρεις αυτοί λαδώσανε, ναι ποιον λαδώσανε; Το κράτος, κάποιον από το κράτος», ανέφερε κάτοικος του νησιου. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αστυνομίαχωματερήειδήσεις τώραΜύκονος