Ελλάδα|04.11.2018 13:47

Προσγειώθηκαν τάρανδοι και καλικάντζαροι στην Αριστοτέλους

Τίμος Φακαλής

Με νεράιδες, ξωτικά, τάρανδους, καλικάντζαρους, χιονάνθρωπους και δεκάδες πανέμορφες Αγιοβασιλίνες γέμισε το πρωί η πλατεία Αριστοτέλους. Η Ονειρούπολη Δράμας μία από τις σημαντικότερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Ελλάδος, μετέφερε στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης το χριστουγεννιάτικο κλίμα, προσκαλώντας τους Θεσσαλονικείς να την επισκεφτούν.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, αγάπης και να ακουστεί το πάγιο αίτημά μας για την δημιουργία ογκολογικής μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας προσφέροντας ανακούφιση αλλά και ουσιαστική περίθαλψη και στήριξη στους ασθενείς. Η Δράμα έχει περισσότερα από 5.000 περιστατικά καρκίνου ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε όλη την χώρα», είπε στο ethnos.gr o δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν βοηθήσει και ο καιρός η Ονειρούπολη θα ξεπεράσει τους 500.000 επισκέπτες που είχαν έρθει πέρσι καθώς τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μέχρι στιγμής. Ήδη τα ξενοδοχεία καταγράφουν για τις μέρες των εορτών μεγάλη πληρότητα ενώ ο δήμος δέχεται καθημερινά αιτήματα από συλλόγους και σχολεία απ΄ όλη την Ελλάδα-ακόμη και από νησιά-για να επισκεφτούν τις μέρες των γιορτών την Ονειρούπολη.

Αντίστοιχα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Βαλκάνιων τουριστών και ιδίως των Βουλγάρων όπου και φέτος αναμένονται εκατοντάδες τουριστικά λεωφορεία από τη γειτονική χώρα. Ζωηρό ενδιαφέρον για πρώτη φορά εκδήλωσαν και τουρκικά τουριστικά γραφεία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η Ονειρούπολη θα έχει πολλά νέα event, happening και πρωτότυπες δράσεις καθώς και περισσότερο φως και χρώμα.

Η Ονειρούπολη θα ανοίξει για 15η χρονιά τις πύλες της στην κεντρική πλατεία της Δράμας και στον Δημοτικό Κήπο από τις 4 Δεκεμβρίου 2018 έως 2 Ιανουαρίου 2019.

Άγιος ΒασίληςΘεσσαλονίκηΧριστούγεννα