Ελλάδα | 20.06.2023 22:07

Κως: Τι δηλώνει το πρόσωπο «κλειδί» που είχε καίριο ρόλο στον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια – Τα τελευταία στοιχεία για το θρίλερ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο βρέθηκε η 27χρονη από την Κω/vimatisko
Φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο βρέθηκε η 27χρονη από την Κω/vimatisko
Φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο βρέθηκε η 27χρονη από την Κω/vimatisko
Φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο βρέθηκε η 27χρονη από την Κω/vimatisko
Φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο βρέθηκε η 27χρονη από την Κω/vimatisko

Μια σημαντική μαρτυρία στην αστυνομία το μεσημέρι της Κυριακής έστρεψε τις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια, να επικεντρωθούν στις Αλυκές της Κω, όπου και τελικά βρέθηκε το πτώμα της άτυχης κοπέλας, λίγες ώρες αργότερα.

Τι λέει στο OPEN το πρόσωπο «κλειδί»

Το πρόσωπο «κλειδί» που ήταν μπροστά στον εντοπισμό του πτώματος, μίλησε αποκλειστικά στο OPEN: «Πέρα από την εμπειρία λειτούργησαν και οι αισθήσεις μου. Εντόπισα τη μαύρη σακούλα με αυτοσχέδιο κοντάρι, κάτω από τα κλαδιά και άρχισα να την τρυπάω. Προσπάθησα να μη χαλάσω τα στοιχεία. Ήταν μεθοδευμένες οι κινήσεις μου. Πίστευα ότι θα τη βρω εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

Όπως αποκάλυψε το OPEN, δίπλα στη σορό της βρέθηκε και η ασημί τσάντα της κοπέλας, ενώ η νεαρή Πολωνή ήταν δεμένη χειροπόδαρα, ενώ εκείνος ή εκείνοι που είχαν διαπράξει τη δολοφονία της, την είχαν βάλει μέσα σε δύο σακούλες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, μέσα στην τσάντα δεν υπήρχε το κινητό της τηλέφωνο αλλά ούτε και χρήματα, με τις Αρχές να θεωρούν ότι οι δράστες της δολοφονίας τα είχαν αφαιρέσει.

Υπενθυμίζεται ότι το κινητό τηλέφωνο της νεαρής βρέθηκε πεταμένο σε άλλο σημείο της περιοχής και οι Αρχές θεωρούν ότι αποτελεί ένα από τα σημεία «κλειδιά» για να «δέσουν» την υπόθεση γυναικοκτονίας, μαζί φυσικά με τα ίχνη DNA που έχουν βρεθεί στο σημείο του εγκλήματος πάνω σε πανιά και σκισμένα ρούχα της κοπέλας.

Μιλώντας στο OPEN ο διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κω τόνισε πως η σορός ήταν πολύ καλά κρυμμένη και ότι βρισκόταν στο σημείο που εντοπίστηκε από την πρώτη ημέρα.

Μόλις εντοπίστηκε η σορός της κοπέλας, τα σωστικά συνεργία αναζήτησαν βοήθεια άμεσα, γιατί όπως εξηγεί το πρόσωπο «κλειδί» στο OPEN, «ήταν εγκληματική ενέργεια. Ξέρεις εάν στο χιλιόμετρο σε παρακολουθεί κάποιος; Η αδρεναλίνη μου ήταν στο τοπ, λειτούργησα με το μυαλό και τις γνώσεις μου, έπρεπε να κρατήσω την ψυχραιμία μου και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να μπει το συναίσθημα και να συνεχίσω να βλέπω».

Σε εγκαταλελειμμένο σπίτι η δολοφονία της 27χρονης; 

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η άτυχη 27χρονη φαίνεται δολοφονήθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, λίγα μέτρα από το σημείο που εντοπίστηκε το πτώμα της.

Η αστυνομία έχει συλλέξει από το συγκεκριμένο σπίτι ό,τι στοιχειά βρήκε, ένα παπούτσι, αποτσίγαρα, τα οποία έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, η σορός της κοπέλας ήταν μέσα σε μεγάλες μαύρες σακούλες από χαλιά, όπου αντίστοιχες έχουν βρεθεί και στο εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Το μυστήριο με τα τελευταία SMS της 27χρονης στον σύντροφό της

Την ίδια στιγμή, μυστήριο περιβάλλει τα τελευταία SMS που αντήλλαξε η άτυχη γυναίκα με τον σύντροφό της.

Η 27χρονη σύμφωνα με τον Alpha, αρχικά φέρεται να ειδοποίησε με SMS τον σύντροφό της πως ήταν σε κίνδυνο, και πως αισθανόταν άβολα. Φέρεται δε να του ζήτησε να πάει να τον παραλάβει.

Όμως, όπως μετέδωσε το MEGA, λίγη ώρα αργότερα, έστειλε ένα δεύτερο μήνυμα λέγοντας στον σύντροφό της πως τελικά ήταν όλα καλά και τον καθησύχαζε. Σύμφωνα με το MEGA, ως προς αυτό η αστυνομία εκτιμά πως το SMS «είτε το έγραψε ο δράστης της δολοφονίας, είτε η ίδια η 27χρονη υπό την απειλή του».

Όμως η πολωνική ιστοσελίδα wiadomosci.radiozet.pl, μεταδίδει από την πλευρά της πως η 27χρονη κατάφερε να στείλει ένα στίγμα τοποθεσίας όπου υποτίθεται θα έδιναν ραντεβού με τον σύντροφό της. Ο 28χρονος πήγε, αλλά δεν τη βρήκε εκεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αστυνομίαειδήσεις τώραΚωςεξαφάνισηδολοφονίαπτώμα