Ελλάδα|26.06.2023 13:36

Τι λέει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη διαρροή φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη - Έλεγχοι στην περιοχή της Νεάπολης

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
voria.gr
voria.gr
voria.gr
voria.gr

Αποκαθίσταται σταδιακά η βλάβη που νωρίτερα σήμανε συναγερμό στη Θεσσαλονίκη και που προκάλεσε τη διαρροή αερίου στην περιοχή της Νεάπολης, ενώ η ΕΔΑ ΘΕΣΣ διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σήμερα 26/06/2023 πραγματοποιήθηκε ρήξη αγωγού χαμηλής πίεσης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε συνέχεια εργασιών τρίτου φορέα στη διασταύρωση των οδών Λόρδου Βύρωνα και Γεωργίου Σεφέρη στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Από τη πρώτη στιγμή, τα αρμόδια συνεργεία επιφυλακής της δομής Άμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ μετέβησαν στον χώρο και έχουν θέσει σε πλήρη έλεγχο την βλάβη τερματίζοντας τη διαρροή. Από την βλάβη επηρεάζεται η τροφοδοσία 273 καταναλωτών, η πλήρης αποκατάσταση της οποίας θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Δεν χρήζει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες της περιοχής, καθώς η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εγγυάται την ασφαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Η Εταιρεία θα κρατά τους πολίτες ενήμερους για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη».

Διαρροή φυσικού αερίου στη Νεάπολη

Nωρίτερα έσπασε αγωγός φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια εργασιών στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Η βλάβη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Γεωργίου Σεφέρη και Λόρδου Βύρωνος.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και της αστυνομίας, οι οποίες έχουν αποκλείσει την περιοχή σε μία απόσταση πολλών μέτρων υπό τον φόβο να προκληθεί κάποια έκρηξη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, του περιστατικού επιλήφθηκε η αρμόδια εταιρεία διανομής φυσικού αερίου.

Σημειώνεται πως η μυρωδιά είναι ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή. 


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΝεάποληΘεσσαλονίκηφυσικό αέριο