Ελλάδα|21.07.2023 06:55

Βολές Αγγελούδη σε Ζέρβα: «Κοντά στα 35 εκ.ευρώ δόθηκαν από το '19 στη Θεσσαλονίκη και δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ» - Αυτό είναι το σχέδιο του για την πόλη

Τίμος Φακαλής

Χίλιες νέες θέσεις στάθμευσης κάθε χρόνο, δίκαιη συμμετοχή στα δημοτικά τέλη, τοποθέτηση 100 επίλεκτων στελεχών στις 24 γειτονιές τα οποία θα έχουν τον ρόλο του επόπτη δημόσιου χώρου και δημιουργία πράσινων σημείων σε κάθε γειτονιά για να εναποθέτουν οι δημότες τα ογκώδη και τις συσκευές τους- σε μια προσπάθεια να σταματήσει η αυθαίρετη απόθεση τους στα πεζοδρόμια- υπόσχεται μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη (20/07) ο κ.  Αγγελούδης τόνισε ότι η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» αποτελείται από πολίτες που ζουν και εργάζονται στην πόλη, ενώ έριξε βέλη του κατά της διοίκησης Ζέρβα.

«Ο δήμαρχος ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις εδώ και 4,5 χρόνια. Δεν παρουσίασε στρατηγικό σχέδιο για την ανάταξη της πόλης. Δεν έφερε ένα συνολικό σχέδιο» σημείωσε ο κ. Αγγελούδης κάνοντας λόγο για «άστοχες και ρουσφετολογικές επιλογές».

«Η αναποτελεσματικότητα του δημάρχου δεν μπορεί να κρυφτεί» είπε ο κ. Αγγελούδης. «Κοντά στα 35 εκ. ευρώ δόθηκαν από το 2019 στην πόλη και δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ.  «Ο δήμαρχος προσποιείται ότι ασχολείται, αλλά κάνει βιντεάκια στα social media. Δείχνει ότι δεν έχει περπατήσει, ούτε έχει ζήσει σε αυτή την πόλη. Η δημοτική αρχή σκοτώνει το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Έχω ακούσει τον πρωθυπουργό να ζητάει 4-5 φορές συγνώμη για λάθη και παραλείψεις. Δεν μπορεί να ζητάει ο πρωθυπουργός συγνώμη και να μην έχει ζητήσει ο Ζέρβας από τους πολίτες για το γεγονός ότι περπατούν πάνω στη βρωμιά».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο κάποιας κομματικής στήριξης είπε ότι δεν έχει διεκδικήσει να πάρει κομματικό χρίσμα. «Διεκδικώ να με στηρίξουν οι πολίτες, να τους πείσω να είναι δίπλα μου. Δεν πιστεύω ότι στο κατώφλι του 2023 πως έχουμε ανάγκη από κομματικά χρίσματα και κομματικές στηρίξεις από όπου κι αν προέρχονται».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασιών είπε ότι είναι έτοιμος για ένα πλατύ σχήμα το οποίο θα απαλλάξει την πόλη από τον Ζέρβα και οι πολίτες να γλιτώσουν από αυτήν την παρακμιακή διοίκησ». Σχετικά με τα έργα που ξεκίνησαν δεσμεύτηκε ότι αυτά θα συνεχιστούν. «Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα δράμι ευκαιρίας για να γίνει ένα έργο εδώ».

Για τη ζητήματα του πολιτισμού ο κ. Αγγελούδης επισήμανε ότι θα ενισχύσει τον θεσμό της Θεσσαλονίκης «Δημήτρια», εξαγγέλοντας και νέους δράσεις όπως το «Non stop Festival» και το «Solist Festival». Ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη μέσω αυτών των δράσεων θα καλέσει Έλληνες και διεθνείς μουσικούς αναδεικνύοντας τον μνημειακό της πλούτο.

Αναφερόμενος στον αθλητισμό τόνισε ότι θα διεκδικήσει μεγάλες διοργανώσεις όπως τη «διεθνή regata Θεσσαλονίκης και Βόρειου Αιγαίου», τονίζοντας πως θα προχωρήσει στη δημιουργία διεθνών event που σχετίζονται με νέα αθλήματα και σπορ, όπως το παρκούρ. «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει αθλητικό hub». υποστήριξε ο υποψήφιος δήμαρχος. Πρόσθεσε, τέλος,  ότι  ότι εάν εκλεγεί δήμαρχος θα παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παραμένοντας όμως μέλος της.

Θεσσαλονίκηδήμαρχοςδήμος Θεσσαλονίκηςειδήσεις τώρα