Ελλάδα | 20.07.2023 15:36

Φωτιά τώρα: Αναζωπύρωση στο μέτωπο της Μάνδρας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Αναζωπύρωση καταγράφεται, αυτή την ώρα, στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή της Μάνδρας, και συγκεκριμένα στο λατομείο Τιτάν.

Οι δυνάμεις στο μέτωπο της Δυτικής Αττικής ενισχύονται ενώ έχουν καταστραφεί ολοσχερώς σπίτια. Στο μεταξύ, τα συνεργεία της Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν τις αυτοψίες στην περιοχή καθώς και σε Λουτράκι και Μέγαρα.

Μέτρα στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, «Με βάση την καταγραφή που έχει μέχρι τώρα γίνει στην Ανατολική Αττική και τη Μάνδρα υπάρχουν 15 κατοικίες και 2 επαγγελματικοί χώροι με κόκκινη σήμανση και 13 κατοικίες με κίτρινη σήμανση. Η καταγραφή συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθούν ζημιές σε τυχόν διάσπαρτα οικήματα. Ενεργοποιήθηκε και το πλαίσιο της κρατικής αρωγής με μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Ένα πλαίσιο το οποίο, αξιοποιώντας και την πλατφόρμα arogi.gov.gr, θα υλοποιηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, ακολουθώντας τη φιλοσοφία σύντμησης των χρόνων που έχει επιτευχθεί όλη την προηγούμενη περίοδο, ενώ τα μέτρα θα είναι στοχευμένα, ώστε η αρωγή να κατευθυνθεί στους πολίτες και επιχειρηματίες που την έχουν ανάγκη. Το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σήμερα το απόγευμα».

ω

ειδήσεις τώραφωτιάπυροσβεστικήφωτιά τώραΜάνδρα