Ελλάδα | 23.07.2023 01:39

Φωτιά τώρα στη Ρόδο: Η γιγαντιαία έκταση του πύρινου μετώπου από ψηλά - Δείτε βίντεο

Newsroom

Σε τουλάχιστον 9 χιλιόμετρα εκτείνεται το μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται αυτή τη στιγμή ανεξέλεγκτη στη Ρόδο. Τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, ενώ προηγήθηκε η εκκένωση χιλιάδων τουριστών και κατοίκων του νησιού.

Σημειώνεται ότι, η φωτιά που καίει για έκτη ημέρα συνεχίζει την καταστροφική της πορεία με αποτέλεσμα να γίνονται επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε διάφορα σημεία και σε διάφορες χρονικές στιγμές ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πολλά χιλιόμετρα το μέτωπο

Για 9 χιλιόμετρα μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς.

Το μέτωπο της φωτιάς όπως ανέφερε ο ο Γιάννης Παππάς «ξεκινάει από το χωριό Απόλλωνα, περνάει την κορυφογραμμή, γλύφει το χωριό Λαέρμα και φτάνει μέχρι την παραλία στο Κιοτάρι, όπου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις για να προστατεύσουν την περιοχή που έχει πάρα πολλά ξενοδοχεία».

Την ίδια ώρα βίντεο που αναρτήθηκε από χρήστη του Twitter μέσα από αεροπλάνο δείχνει το μέγεθος του μετώπου της φωτιάς στη Ρόδο που εκτείνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων.

Εικόνα με το πόση απόσταση διάνυσε 

Σε άλλη ανάρτηση από την ομάδα Prometheus φαίνεται το πόση απόσταση διήνυσαν οι φλόγες μέσα σε διάστημα επτά ωρών σε σχέση με την περιοχή που είχε καεί τα προηγούμενα 24ωρα.

Ρόδοςφωτιάειδήσεις τώραφωτιά τώρα