Ελλάδα|24.07.2023 07:22

Φωτιά τώρα στην Κέρκυρα: Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων - Εκκενώθηκαν 17 οικισμοί

Newsroom

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν το πρωί της Δευτέρας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Αίγιο, Κέρκυρα, Κάρυστο, Ρόδο και Υλίκη. Στην Κέρκυρα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα, με διαφορετικές εστίες, στην περιοχή Περίθειας στη βόρεια Κέρκυρα. Η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση κινούμενη προς νοτιοανατολική κατεύθυνση.

Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, κ Γ. Μαχειμάρης μίλησε για βραδιά εφιάλτη, ωστόσο επεσήμανε πως αυτή τη στιγμη δεν κινδυνεύουν οικισμοί, αλλά οι μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες συνεχίζεται. Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν τα εναέρια μέσα, με τον ίδιο να κάνει λόγο για δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Μάλιστα επεσήμανε πως οι άνεμοι έχουν περιοριστεί.

Εκκενώθηκαν 17 οικισμοί

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα, έπειτα από μηνύματα μέσω 112 τα οποία στάλθηκαν στους κατοίκους τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το βράδυ της Κυριακής ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, 7 ιδιωτικά σκάφη μικρής χωρητικότητας, 2 ιδιωτικά σκάφη μεγάλης χωρητικότητας και 1 ρυμουλκό.

Συνολικά, πάντα σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια συνολικά 59 άνθρωποι από 1 πλωτό σκάφος και 2 λάντζες που κατευθύνονται προς το λιμάνι της Κέρκυρας. Οι απεγκλωβισμένοι θα φιλοξενηθούν σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας.

φωτιάειδήσεις τώραπυρκαγιάΚέρκυραπυροσβεστικήφωτιά τώρα