Ελλάδα | 24.07.2023 16:51

Φωτιά τώρα στη Ρόδο: Έρευνες των αρχών για το πώς ξεκίνησε η πύρινη λαίλαπα – Στο μικροσκόπιο το ενδεχόμενο εμπρησμού

Newsroom

Ανοίγει η έρευνα του ειδικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής για την περιοχή της Ρόδου και την καταστροφική φωτιά που καίει ακόμα και σήμερα, για 7η ημέρα. Σύμφωνα με το OPEN και τη Μίνα Καραμήτρου, στο νησί υπάρχει και κλιμάκιο της ΕΥΠ, η οποία κάνει μια έρευνα που είναι αρκετά διαβαθμισμένη και δεν θα σταματήσει ούτε όταν σταματήσουν οι φωτιές.

Πυροσβεστική και αστυνομία ψάχνουν να βρουν αν η φωτιά είναι από αμέλεια ή πρόθεση, πάντως υπάρχει η σιγουριά ότι σίγουρα το περιστατικό δεν ήταν τυχαίο.

9 συλλήψεις για εμπρησμό

Εν μέσω ακραίων συνθηκών με υψηλές θερμοκρασίες και υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιά και ενώ δίνεται τεράστιες μάχη με μέτωπα σε όλη τη χώρα που έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα και έχουν καταστρέψει περιουσίες, ασυνείδητοι θεωρούν ακόμα και τώρα ότι μπορεί να καίνε ξύλα ή να κάνουν άλλες εργασίες επικίνδυνες για το ξεκίνημα φωτιάς.

Σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου, το τελευταίο δεκαήμερο έχουν συλληφθεί εννιά άτομα με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Οι συλλήψεις έχουν γίνει σε Βοιωτία, Μεσσηνία, Κρήτη, Γορτυνία, Ακραδία και Κερατσίνι, όπου γυναίκα πιάστηκε να έχει βάλει φωτιά σε βαρέλι για να κάψει ξύλα και σκουπίδια.

Βίντεο – ντοκουμέντο ενισχύει τις υπόνοιες εμπρησμού

Η ΕΡΤ χθες έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο από εθελοντή που δείχνει μία εστία φωτιάς στο ξεκίνημά της και ενώ παραδίπλα δεν υπάρχει ίχνος πυρκαγιάς.

πυροσβεστικήφωτιάφωτιά τώραεμπρησμόςσυλλήψειςειδήσεις τώρα