Ελλάδα | 17.08.2023 22:18

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Παλιοί γνώριμοι των αρχών 6 Κροάτες χούλιγκαν – Η αιματηρή συμπλοκή του 2015 και οι καταθέσεις

Newsroom

Έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους κατηγορούμενους της δολοφονικής επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια που στοίχισε τη ζωή στον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη έχουν στήσει οι αρχές, έτσι ώστε τα στόματα να ανοίξουν και να «δείξουν» τον άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή του φιλάθλου της ΑΕΚ. Οι αρχές θεωρούν ότι ανάμεσα στους χούλιγκανς κρύβονται οι απαντήσεις στα ερωτήματα γύρω από τον δολοφόνο του 29χρονου.

Παλιοί γνώριμοι των αρχών 6 εκ των συλληφθέντων

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, 6 εκ των συλληφθέντων ήταν «πρωταγωνιστές» και σε άγριες συμπλοκές που είχαν σημειωθεί το Νοέμβριο του 2015 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μεταξύ οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα. Παρά το γεγονός ότι ήταν σεσημασμένοι και είχαν συλληφθεί ξανά στην Ελλάδα, κατάφεραν ανενόχλητοι να περάσουν τα σύνορα και να προκαλέσουν νέα αιματηρά επεισόδια.

Η άγρια συμπλοκή του 2015, είχε ξεσπάσει μέρα μεσημέρι σε εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου. Οι Κροάτες χούλιγκαν, βρίσκονταν στην Ελλάδα για τον αγώνα της Ντιναμό με τον Ολυμπιακό, όταν συναντήθηκαν με φανατικούς οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Συνολικά 36 άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές, ενώ έξι χούλιγκαν, κατέληξαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Αρνούνται πάντα και τηρούν ενιαία στάση οι Κροάτες

Πάντως οι συλληφθέντες αρνήθηκαν ότι είναι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μέλη των επονομαζόμενων «Bad Blue Boys» ή BBB.

«Δεν είμαι οργανωμένος στην BBB είμαι απλά φίλαθλος» κατέθεσε απολογούμενος 23χρονος από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. «Δεν γνωρίζω ποιος οργάνωσε το ταξίδι για να έρθουμε στην Ελλάδα. Δεν είμαι οργανωμένος στην BBB και δεν γνωρίζω εάν κάποιος από τους συγκατηγορούμενούς μου είναι»  ισχυρίστηκε αντίστοιχα 22χρονος Κροάτης συλληφθείς.

Ίδια στάση τήρησαν όλοι οι κρατούμενοι για τη φονική συμπλοκή, με τα μέλη των BBB πάντως στην πρόσφατη αναμέτρηση Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ να αφήνουν συμβολικά κενές θέσεις στην κερκίδα τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα «αδέλφια» τους.

Στο προφανές ερώτημα των ανακριτών «γιατί βρέθηκαν στην Ελλάδα» ισχυρίστηκαν ότι ταξίδεψαν στη χώρα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τη γαλλική Μαρσέιγ

Οι Κροάτες χούλιγκαν ισχυρίστηκαν ότι πήγαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, εν όψει της αναμέτρησης που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη μέρα.

Σχεδόν στο σύνολό τους οι διωκόμενοι Κροάτες κατέθεσαν απολογούμενοι ότι επρόκειτο να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία όχι των Αθηνών αλλά της Πάτρας, όπου είτε είχαν ήδη κάνει κράτηση ή επρόκειτο να κάνουν μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της Ντιναμό και την αποχώρησή τους από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ντινάμο Ζάγκρεμπεπεισόδιαδολοφονίαειδήσεις τώραχούλιγκαν