Ελλάδα | 22.08.2023 12:00

Φωτιά τώρα: Πολλές εστίες στον Ασπρόπυργο - Διακοπή κυκλοφορίας και εκκενώσεις οικισμών

Newsroom

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Ασπρόπυργος έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε στη βιομηχανική περιοχή και μάλιστα από τρεις διαφορετικές εστίες σε Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Ήδη έχει δοθεί εντολή για εκκένωση από το 112, ενώ υπάρχει και προειδοποίηση για τους πυκνούς καπνούς στην περιοχή.

Πλέον η Πυροσβεστική εστιάζει στο μέτωπο της Λάκκας καθώς βρίσκεται κοντά στη Βιομηχανική Περιοχή και ήδη εκδόθηκε «112» και δόθηκε εντολή εκκένωσηςστη Λάκκα Κατσαρή προς Ασπρόπυργο και σε ένα εργοστάσιο. Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς ξεπηδούν διαρκώς νέες εστίες λόγω των ισχυρών ανέμων.

Αργότερα το 112 ήχησε ξανά και έδωσε εντολή της περιοχής του Οικισμού Ποντίων και Οικισμού Βέρας να κατευθυνθούν προς την Ελευσίνα.

Η Πολιτική Προστασία προειδοποίησε επίσης και για τους πυκνούς καπνούς και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 ελικόπτερα.

Διακοπή κυκλοφορίας

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ασπροπύργου έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train έγινε διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-'Ανω Λιόσια, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σ.Σ Κινέτας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις στα δρομολόγια

ειδήσεις τώραφωτιά τώραφωτιάΑσπρόπυργος112