Ελλάδα|24.08.2023 12:53

Φωτιά στον Αυλώνα: Προσήχθησαν δύο ύποπτοι για εμπρησμό

Newsroom

Δύο άτομα προσήχθησαν ως ύποπτοι για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα, όπου μέσα σε λίγες ώρες ξέσπασαν πολλαπλές εστίες φωτιάς

Ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε στο Open πως ο ένας είναι κάτοικος Αυλώνα και ήταν παρών σε 4 περιπτώσεις που υπήρχαν εστίες στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open, οι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν τις πινακίδες των ατόμων αυτών στις Αρχές. Οι ίδιοι εντοπίστηκαν και μεταφέρονται στην ασφάλεια βορειανατολικής Αττικής όπου θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και θα αναζητηθεί εάν είναι υπαίτιοι για εμπρησμό. 

Παράλληλα, θα γίνει έρευνα και στα οχήματά τους

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως οι Αρχές καταδίωκαν ύποπτο όχημα το οποίο φέρεται να βρισκόταν κοντά στο σημείο όπου ξέσπασαν οι εστίες της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, μέσα σε 24 ώρες εκδηλώθηκαν 12 εστίες στον Αυλώνα. 

Η τελευταία εστία η οποία και επεκτάθηκε ξέσπασε πάνω από τον Αυλώνα, στο Δρυμό της Πάρνηθας και συγκεκριμένα, στη θέση Άγιος Γεώργιος.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα για να την περιορίσουν πριν επεκταθεί περισσότερο. 

Αυστηρό μήνυμα Κικίλια στους εμπρηστές: Θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη 

Σε έκτακτη ενημέρωση, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας έστειλε αυστηρό μήνυμα στους εμπρηστές.

«Δεν θα γλυτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη», τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στον Αυλώνα έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού.

φωτιάειδήσεις τώραΑυλώναςφωτιά τώραεμπρησμόςπυρκαγιά