Ελλάδα | 25.10.2023 11:30

Η ομολογία του παιδοκτόνου στη Θεσσαλονίκη - «Εγώ το έκανα, δεν άντεχα άλλο» - Προσπάθησε με ψαροντούφεκο να βάλει τέλος στη ζωή του

Newsroom

«Εγώ τη σκότωσα. Δεν άντεχα άλλο να τη βλέπω σε αυτήν την κατάσταση, να υποφέρει από την ασθένεια της…». Με αυτά τα λόγια, ο 69χρονος πατέρας που έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια τη 42χρονη κόρη του στη Θεσσαλονίκη, δικαιολόγησε στον γιό του την πράξη του.

Όπως είπε και στους αστυνομικούς για το άγριο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη, η κόρη του, η Κατερίνα, έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, ήταν σε άσχημη κατάσταση και βασανιζόταν από την ασθένειά της.

Ο ίδιος, προσπάθησε με ένα ψαροντούφεκο να βάλει τέλος στη ζωή του, αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιά και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν στις επτά χθες το απόγευμα.

Ο αδελφός της άτυχης 42χρονης, ανέβηκε στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου όπου έμενε η Κατερίνα στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο“, όπου και νοσηλεύεται.

Γειτόνισσα της Κατερίνας, της άτυχης κοπέλας που δολοφονήθηκε, μίλησε μετά το φονικό για όσα ζούσε και έβλεπε με την οικογένεια.

«Ηταν 14-15 χρονών όταν  ξεκίνησε η σκλήρυνση κατά πλάκας και οι δυσκολίες της πάθησης μεγάλωναν με τα χρόνια. Σαν γείτονες είχαμε μια επαφή, κάποια στιγμή ήρθε στο σπίτι μου για καφέ με την κυρία που την πρόσεχε. Ηταν γλυκύτατο πλάσμα, ευχάριστη και χαμογελαστή, έδειχνε ότι συνήθισε με αυτό που της συνέβαινε» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:«Ο πατέρας της δεν είχε καμία επικοινωνία με εμάς. Ήταν απόμακρος, σαν να έκρυβε ένα μυστήριο, δεν πήγαινε το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο. Ούτε εμείς επιδιώκαμε κάποια περισσότερη επαφή. Η Κατερίνα ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι, ένα απίστευτο πλάσμα. Το μυαλό της ήταν στη θέση του, επικοινωνούσε φυσιολογικότατα. Είχε και μια σχέση πολλά χρόνια η κοπέλα».

Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκηδολοφονίαειδήσεις τώρα