Ελλάδα|31.03.2019 18:48

Βόλος: Σε εξέλιξη πορεία αντιεξουσιαστών για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Newsroom

Φορώντας μαύρα ρούχα, μέλη αναρχικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν γύρω στις 17:00 στην πλατεία Ελευθερίας με αίτημα την «άμεση χορήγηση άδειας» στο μέλος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό με συνθήματα στα κάγκελα του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 18:00 ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ από το πρωί έχουν τοποθετηθεί πλαστικές κορδέλες για την αποτροπή της στάθμευσης στις οδούς γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο και την πλατεία Ελευθερίας.

Με ανάρτησή τους στον ιστότοπο athens.indymedia, οι αναρχικές οργανώσεις καταγγέλλουν «εκτεταμένη προβοκάτσια του Δήμου και της αστυνομίας, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους και να τους κρατήσουν μακριά από τη συγκέντρωση».

Η ανάρτηση αναφέρει:

«Διαδίδουν στον κόσμο ότι "έρχονται οι αναρχικοί για να κάψουν την πόλη". Σε κεντρικούς δρόμους έχουν τοποθετηθεί νάιλον ταινίες και καλούν τον κόσμο να απομακρύνει τα αυτοκίνητά του. Ο δε δήμος έβγαλε αυτοκίνητα και μαζεύουν τους κάδους, για να μη γίνουν –υποτίθεται- οδοφράγματα.

Από χτες έκλεισαν το πανεπιστήμιο. Και στις φυλακές της Κασσαβέτειας κήρυξαν γενική επιφυλακή, ανακάλεσαν άδειες και ρεπό των φυλάκων, οι οποίοι περιφέρονται στο χώρο, χωρίς φυσικά να έχουν τίποτα να κάνουν. Με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης φυσικά.

Αυτή η μέθοδος είναι γνωστή και από το παρελθόν. Καλλιεργούν κλίμα φόβου, προκειμένου να απομονώσουν τους διαδηλωτές από τους κατοίκους μιας περιοχής».

Πηγή: e-thessalia.gr

Δημήτρης ΚουφοντίναςΒόλοςαντιεξουσιαστές