Ελλάδα|14.03.2024 20:19

Σεπόλια: Νέες συγκεντρώσεις μετά την πρόταση της εισαγγελέα για τον Μίχο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της πρότασης της Εισαγγελέως για τον βιασμό της 12χρονης (gallery)
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της πρότασης της Εισαγγελέως για τον βιασμό της 12χρονης (gallery)
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της πρότασης της Εισαγγελέως για τον βιασμό της 12χρονης (gallery)
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της πρότασης της Εισαγγελέως για τον βιασμό της 12χρονης (gallery)
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της πρότασης της Εισαγγελέως για τον βιασμό της 12χρονης (gallery)
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της πρότασης της Εισαγγελέως για τον βιασμό της 12χρονης (gallery)

Σε εξέλιξη βρίσκονται πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόταση της Εισαγγελέως για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Με πανό «Όχι στην συγκάλυψη, προστασία στα θύματα» εκατοντάδες διαδηλωτές, συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις έχουν ήδη συγκεντρωθεί στα Προπύλαια από όπου αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται στα Σεπόλια, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας. Το σύστημα αθωώνει το τέρας που γεννά, μόνο ο αγώνας μας τους σταματά- Παραδειγματική τιμωρία του βιαστή και μαστροπού Μίχου» αναγράφουν τα πανό που έχουν υψωθεί, ενώ οι στενοί δρόμοι της περιοχής έχουν γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά από το πυκνό πλήθος των διαδηλωτών.

Οργή έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως η οποία ζητά την αθώωση του βασικού κατηγορουμένου, Ηλία Μίχου για τον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, λόγω αμφιβολιών και την μετατροπή της μαστροπείας σε διευκόλυνση ανηλίκου να εκδίδεται. Πλήθος κόσμου ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για το παιδί που ζούσε έναν εφιάλτη στα χέρια του παιδοβιαστή και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, ενώ τεταμένο είναι το κλίμα και στην πολιτική σκηνή για τις διατάξεις του νόμου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της συγκέντρωσης

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς είναι σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν διάφορες συλλογικότητες για την υπόθεση της 12χρονης στο Κολωνό.

Ειδικότερα, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής.

«Δεν έγινε σωστή εκτίμηση των στοιχείων»

«Έχουμε επιχειρήματα. Θα τα πούμε αύριο στην αγόρευσή μας» σημείωσε η δικηγόρος στην ΕΡΤ. «Κατά την άποψή μου, δεν έγινε σωστή εκτίμηση των στοιχείων. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία τα οποία θα αναλύσουμε αύριο, τα οποία οδηγούν σε εντελώς διαφορετική απόφαση από την πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως» πρόσθεσε.

Η κ. Ταραχοπούλου ανέφερε ότι από την κατάθεση της ανήλικης, την οποία η εισαγγελέας έκρινε ως απόλυτα ειλικρινή, προκύπτει άνευ ουδεμιάς αμφιβολίας ότι ο βασικός κατηγορούμενος έκανε την πράξη του βιασμού. Δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση ανηλίκου σε τέτοιες πράξεις, είπε. «Δυστυχώς το νομοθετικό πλαίσιο είναι κάπως διαφορετικό, γιατί όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι που στη συνείδηση του κόσμου και της κοινής γνώμης είναι βιαστές, δεν παραπέμπονται για βιασμό, αλλά παραπέμπονται για γενετήσια πράξη με ανήλικο κάτω των 12 και των 11 επ’ αμοιβή. Για βιασμό παραπέμπεται μόνο ο βασικός κατηγορούμενος. Στον βασικό κατηγορούμενο για τον βιασμό λοιπόν, η κυρία εισαγγελέας έκρινε, ότι δεν υπήρξε βία και απειλή. Και επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η κατάθεση του παιδιού που είπε επακριβώς τα στοιχεία του νόμου που στοιχειοθετούν το έγκλημα του βιασμού», τόνισε.

Στο ερώτημα σχετικά με την κατάθεση του βασικού κατηγορουμένου που ανέφερε ότι βρέθηκε τέσσερις- πέντε φορές με την 12χρονη και την απορία αν αυτό ο ελληνικός νόμος, δεν το ονομάζει βιασμό, η κ. Ταραχοπούλου απάντησε: «Ο βιασμός έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Εάν υπάρξει βιασμός, η μετέπειτα συναίνεση του ανηλίκου δεν παίζει καμία σημασία. Δηλαδή αν αφού το παιδί καθοδηγήθηκε, χειραγωγήθηκε σε “συναίνεση”, για μένα δεν ήταν συναίνεση και δεν αναιρεί το άδικο της πρώτης πράξης που είναι ο βιασμός».

Σε ό,τι αφορά την εισαγγελική πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης, η κ. Ταραχοπούλου τόνισε ότι το παιδί από την πρώτη στιγμή επιμένει ότι η μάνα του δεν ήξερε τίποτα και είναι αθώα, επικαλούμενη και τους τρεις έγκριτους ψυχίατρους και ψυχολόγους. «Υπήρξαν βεβαιώσεις από την ψυχίατρο που παρακολουθεί το παιδί και όλοι οι ειδικοί για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, συνηγορούν ότι το παιδί, ό,τι λέει είναι αλήθεια. Δεν μπορούμε λοιπόν να διαχωρίζουμε και να λέμε γι’ αυτό λέει αλήθεια και για το άλλο λέει ψέματα. Το παιδί από την πρώτη στιγμή επιμένει ότι η μάνα του δεν ήξερε τίποτα και είναι αθώα», τόνισε η δικηγόρος.

πορείαβιασμόςΚολωνόςπροπύλαιακύκλωμα μαστροπείαςειδήσεις τώρα