Ελλάδα|16.05.2024 22:10

Μενίδι: Σοκ και οργή για τη νέα γυναικοκτονία – Οι απειλές, οι καυγάδες και οι συλλήψεις

Newsroom

Συνταρακτικές εξελίξεις αναφορικά με την άγρια γυναικοκτονία της 40χρονης στο Μενίδι, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο 50χρονός συνελήφθη το απόγευμα σε οικοδομή στη Φυλή, όπου κρυβόταν, την ώρα που προκαλούν οργή οι απειλές που εκτόξευε προς το θύμα, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, μετά τη δολοφονία, ο γυναικοκτόνος πήγε σε ένα ξενοδοχείο. Πλήρωσε ώστε να μείνει και το βράδυ και άρχισε να περιφέρεται. Τον είδαν από τις κάμερες και τον ακολουθούσαν σε όλη την διαδρομή όπου μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Είχε δοθεί σήμα σε όλες τις υπηρεσίες να τον αναζητούν, αλλά και στα σύνορα για να μη φύγει εκτός Ελλάδας.

Δεν άλλαξε ρούχα και κυκλοφορούσε με τα ματωμένα. Όταν τον βρήκαν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Οι απειλές

Στο μεταξύ όπως μετέδωσε η τηλεόραση του OPEN, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία, ο 50χρονος την απείλησε με χυδαίο τρόπο:

  • Θύμα: Τελείωσαν όλα! Τελείωσε ξεφτιλισμένε. Δε μπορώ άλλο μου έχεις καταστρέψει τη ζωή. Το κατάλαβες;
  • Δράστης: Ρε θα σε σκοτώσω ρε! το κατάλαβες;
  • Θύμα: Έι έι έι τι κάνεις
  • Δράστης: Πας καλά μωρή; Θα σε σκοτώσω

Λίγο μετά τον καυγά στο σημείο έφτασαν τα περιπολικά της Αστυνομίας.

Συχνοί καβγάδες

Για συχνούς και έντονους καυγάδες στο προηγούμενο σπίτι που έμεναν κάνουν λόγο οι γείτονες του ζευγαριού ενώ πολλοί αναφέρουν ότι είχε επέμβει πολλές φορές η Αστυνομία.

Από τις απειλές στη δολοφονία

Ο αδίστακτος δράστης σήμερα το πρωί έκανε πράξη τις απειλές του. Δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του η οποία έπεσε νεκρή, μέσα σε μια λίμνη αίματος με περισσότερες από 10 μαχαιριές. Ο εν διαστάσει σύζυγός της, της έστησε καρτέρι, με το ένα του χέρι την ακινητοποίησε και με το άλλο άρχισε να την μαχαιρώνει στην κοιλιά.

Ο 50χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Φυλή. Κρυβόταν σε οικοδομή και ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το βίντεο λίγο μετά το φονικό

Στο βίντεο που παρουσίασε το Mega, φαίνεται ο ιατροδικαστής και να βρίσκεται πάνω από τη σορό της γυναίκας και το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο.

Η 40χρονη περνούσε εφιαλτικές ώρες δίπλα στον σύζυγό της για περισσότερα από 10 χρόνια. Παρά τις πολλές καταγγελίες που έκανε η άτυχη γυναίκα στις Αρχές, δεν έγινε καμία σημαντική ενέργεια για την προστασία της.

Ο 10ετής εφιάλτης της 40χρονης δίπλα στον δράστη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN ο εφιάλτης για την 40χρονη ξεκίνησε το 2013 όπου φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που κατέθεσε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Τότε οι Αρχές συνέλαβαν τον πρώην σύντροφό της και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Στο τηλέφωνό της είχε εγκατασταθεί και το panic button. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση συνεχόμενης ενδοοικογενειακής βίας είχε φτάσει μέχρι το γραφείο Εισαγγελέα, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο για την εγκατάσταση του «κουμπιού πανικού».

Το χρονικό των μηνύσεων

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2018 βγήκε δικαστική απόφαση που απαγόρευε στον δράστη να διαμένει μαζί με το θύμα. Παρόλα αυτά η 40χρονη φαίνεται πως του επέτρεπε να διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 η γυναίκα που δεν άντεχε άλλο την ενδοοικογενειακή βία που βίωνε κατέφυγε στις δικαστικές Αρχές καταθέτοντας νέα μήνυση για απειλή, σωματική βία και εξύβριση. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Στις 7 Μαΐου του 2024 η 40χρονη υπέβαλλε νέα μήνυση κατά του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία με τον δράστη να συλλαμβάνεται. Σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, το πρώτο δικαστήριο έγινε στις 8 Μαΐου και επειδή δεν προσήλθε το θύμα, ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 17 Μαΐου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Ερωτηματικά δημιουργούνται για το αν θα είχε σωθεί η ζωή της 40χρονης εάν σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις ο δράστης είχε κρατηθεί από τις Αρχές. Μάλιστα από το περιβάλλον του θύματος αναφέρουν ότι κάθε φορά προσκόμιζε τα στοιχεία με το ποινικό παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία του πρώην συντρόφου της.

Οι δικαστές μπορούσαν να κρατήσουν και να δικάσουν τον δολοφόνο

Όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Στάθης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN το νομοθετικό εργαλείο αναφέρει ότι ο δράστης κρατείται για τρεις ημέρες ή λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα μέχρι να γίνει το δικαστήριο. Μάλιστα ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα προβλέπεται φυλάκιση ακόμα και για μικρή ποινή.

Όπως εξήγησε κάτι τέτοιο θα ήταν ένα βαρύ αποτρεπτικό μέτρο και ο δράστης δεν θα ήταν ελεύθερος. Είπε μάλιστα πως παρά το γεγονός ότι στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε η 40χρονη υπήρχε τρόπος να το προσπεράσει η δικαιοσύνη ζητώντας η εισαγγελέας σε δύο ημέρες ιατροδικαστική έρευνα έτσι ώστε να έχει στοιχεία για να κρατήσει τον κατηγορούμενο.

«Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κόρη του θύματος φέρεται να είπε σε κοντινό της πρόσωπο ότι «ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η κοπέλα έφτασε στο σημείο νωρίς το πρωί της Πέμπτης και μιλώντας στο τηλέφωνο με δικό της πρόσωπο ακούστηκε να φωνάζει «ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά». Και με αυτό το στοιχείο στη διάθεσή της η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για γυναικοκτονία και για τον σκοπό αυτό αναζητά τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγο της 40χρονης, ο οποίος μέχρι στιγμής διαφεύγει της σύλληψης.

έγκλημαγυναικοκτονίαΜενίδιδολοφονίαειδήσεις τώρα