Ελλάδα|17.05.2024 18:41

Πάτρα: Θρήνος για 57χρονη hair stylist – Επιπλοκές μετά από επέμβαση ρουτίνας καταγγέλλει η κόρη της

Newsroom

Απαρηγόρητοι είναι οι συγγενείς 57χρονης κομμώτριας της Πάτρας που άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από εγχείρηση ρουτίνας.

Η άτυχη γυναίκα ήρθε στην Αθήνα για να υποβληθεί σε επέμβαση και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Τι καταγγέλλει η κόρη της

Σύμφωνα με την κόρη της οι γιατροί μετά την επέμβαση διαβεβαίωσαν την ίδια και την 57χρονη ότι όλα πήγαν καλά. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα άρχισε να έχει ζαλάδες και να παρουσιάζει περίεργα εξανθήματα σε σημεία του σώματος της. Έτσι η κόρη της τη μετέφερε σε νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες όπως είπε, «ήταν καθαρές».

Ωστόσο κατά την επιστροφή της στο σπίτι κατέρρευσε στην αγκαλιά του παιδιού της μέσα στο ασανσέρ. Αμέσως με περιπολικό της αστυνομίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας όπου οι γιατροί έδωσαν πραγματική μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν αφού η γυναίκα πέθανε από ανακοπή της καρδιάς.

Τα ερωτήματα της οικογένειας

Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας ψάχνουν απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου της 57χρονης και όρισαν τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να τους δώσει απαντήσεις για το χαμό του δικούς τους ανθρώπου. Την ίδια στιγμή, ο πλαστικός χειρουργός Πέτρος Σαράκης, μιλώντας στον Alpha τόνισε πως μία επέμβαση λιποαναρρόφησης μπορεί να παρουσιάσει δυο σοβαρές επιπλοκές:  Μόλυνση από μικρόβιο που θα μπει στο αίμα και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε κάποιο ζωτικό όργανο ή σύνδρομο λιπώδους εμβολής, δηλαδή λίπος να περάσει από τα αγγεία στον εγκέφαλο, την καρδιά ή τα πνευμόνια.

Δεν τη χειρούργησε πλαστικός!

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Mega ο Γιάννης Λύρας, πλαστικός χειρουργός και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε πως η συγκεκριμένη επέμβαση δεν είναι καθόλου απλή καθώς οι περισσότεροι θάνατοι παγκοσμίως στην πλαστική χειρουργική γίνονται από επέμβαση λιποαναρρόφησης...

Αποκάλυψε μάλιστα ότι από δική του έρευνα, κατέληξε στο ότι ο άνθρωπος που έκανε την επέμβαση στην 57χρονη δεν είναι πλαστικός χειρουργός! 

Τόνισε μάλιστα πως ακριβώς για αυτόν τον λόγο θα υπάρξει παρέμβαση από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας καθώς ο συγκεκριμένος χειρουργός είναι άλλης ειδικότητας. «Πως γίνεται μία γυναίκα να κάνει μία επέμβαση λιποαναρρόφησης χωρίς προεγχειρητικό έλεγχο και μάλιστα σε χώρο εκτός νοσοκομείου;» τόνισε ο κ. Λύρας. 

θάνατοςκαταγγελίαχειρουργική επέμβασηΠάτραειδήσειςθρήνοςειδήσεις τώρα