Ελλάδα|22.05.2024 06:24

Φοιτητικές εκλογές 2024: Στις κάλπες οι φοιτητές – Πώς η ψηφοφορία

Newsroom

Όλα είναι έτοιμα για τις φοιτητικές εκλογές 2024 που θα διενεργηθούν σήμερα (22/5) με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου προκειμένου να εκλέξουν τα Διοικητικά Συμβούλια των τμημάτων τους.

Οι φοιτητές θα μπορούν να προσέρχονται στις σχολές τους για να ψηφίσουν από τις 7:00 έως τις 19:00 εκτός αν υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη από τους κατά τόπους φοιτητικούς συλλόγους.

Επίσης, μετά από απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών, την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, έτσι ώστε η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών.

Πώς ψηφίζουν οι φοιτητές

Για να μπορέσει να ψηφίσει ένας φοιτητής θα πρέπει να έχει αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές μόνο με πάσο ή φοιτητική ταυτότητα. Εφόσον κάποιος φοιτητής δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάθε παράταξη αναμένεται να ανακοινώσει τα δικά της αποτελέσματα καθότι η ΕΦΕΕ, αρμόδια για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, βρίσκεται σε αδράνεια από το 1995.

φοιτητέςπανεπιστήμιαειδήσειςεκλογέςειδήσεις τώρα