Ελλάδα|02.06.2024 08:27

Ηράκλειο: Συγκλονισμένη η κοινωνία της Άρβης για τον πνιγμό του 7χρονου - «Ήταν άγγελος»

Newsroom

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό Άρβη της Κρήτης όταν έγινε γνωστό ότι ο 7χρονος Νικόλας έχασε τη ζωή του, όταν διέφυγε της προσοχής της μητέρας του για να κολυμπήσει σε παραλία της περιοχής, παρόλο που εκείνη του το είχε απαγορεύσει πολλάκις. Το παιδί πήγε κρυφά στη θάλασσα μαζί με έναν φίλο του και λίγα λεπτά αργότερα παρασύρθηκε από τα κύματα με αποτέλεσμα να πνιγεί και να ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του από το νερό.

Λουόμενοι που εντόπισαν το παιδί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αναφέροντας ότι βρέθηκε μπρούμυτα στο νερό, ενώ παράλληλα κάτοικοι έδωσαν σκληρή μάχη να το επαναφέρουν με τη συνδρομή γιατρού και απινιδωτή. Το παιδί φάνηκε να έχει ελαφρύ σφυγμό, αλλά ήταν πλέον αργά. Μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας στο Ηράκλειο και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το flashnews.gr η μητέρα του πριν από λίγους μήνες γέννησε το δεύτερο παιδί της οικογένειας και την ώρα που συνέβη το κακό ήταν στο σπίτι με το μωρό, ενώ ο πατέρας βρισκόταν στη δουλειά του. Οι γονείς βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και έδωσαν κατάθεση για το πώς συνέβη το περιστατικό.

«Ήταν και είναι ένας άγγελος», λέει δακρυσμένος ο δάσκαλός του

Συγκλονισμένος είναι και ο δάσκαλος του μικρού Νικόλα ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει ότι το παιδί δεν θα βρίσκεται στο σχολείο την ερχόμενη Δευτέρα. «Ένα παιδί τέλειο ήταν. Λέω πως επειδή θα γινόταν νωρίς άγγελος, γιατί ήταν και άγγελος τα επτά χρόνια που κάθισε στη γη», είπε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr. Ο κ. Κουτεντάκης κάνει λόγο για ένα πολύ καλό παιδί, το οποίο διέμενε με την οικογένεια του, 40 περίπου μέτρα από το σημείο της τραγωδίας.

«Το παιδί αγαπούσε πολύ τη θάλασσα»

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και περιέγραψε την αγάπη του Νικόλα για τη θάλασσα. «Το έψαχναν οι γονείς, έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβουν. Το παιδί αυτό αγαπούσε πολύ τη θάλασσα, πήγαινε τακτικά στη θάλασσα. Σήμερα βρέθηκε μόνο του κι όταν το ανακάλυψαν ήταν πλέον αργά», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Βιάννου.

«Το πήρε το ρεύμα»

Αυτόπτης μάρτυρας είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό και αμέσως σήμανε συναγερμός. «Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε» ανέφερε στο MEGA και συνέχισε: «Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί».

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας

Η μητέρα του άτυχου παιδιού πριν από λίγους μήνες γέννησε το δεύτερο παιδί της οικογένειας και την ώρα που συνέβη το κακό ήταν στο σπίτι με το μωρό, ενώ ο πατέρας βρισκόταν στο μεροκάματο. Όταν έμαθε τα τραγικά νέα ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

«Ο,τι και να πούμε είναι λίγο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», είπε στο Cretalive.gr ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στο σημείο που εντοπίστηκε το άτυχο σώμα του μικρού παιδιού. «Σε μία τέτοια τραγωδία πρέπει να είμαστε σιωπηλοί. Μπροστά στο πένθος να μην είμαστε επικριτικοί», πρόσθεσε με νόημα ο κ.Καρπαθάκης τονίζοντας πως οι γονείς του Νικόλα είναι εξαίρετοι άνθρωποι, που εργάζονται όλη μέρα για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους», είπε.

ΚρήτηΗράκλειοπνιγμόςπαιδίθάνατος