Ελλάδα | 10.06.2024 22:55

Ηλεία: Τα κρίσιμα ερωτήματα για τον παιδοκτόνο και οι απαντήσεις που αναμένονται από τον ιατροδικαστή

Newsroom

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η χώρα την υπόθεση της δολοφονίας του 11χρονου κοριτσιού που αγνοούνταν από χθες το βράδυ από το χωριό Μυρτιά της Ηλείας. Το άτυχο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό νωρίς το απόγευμα σε ένα χωράφι με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό της και δράστης της φέρεται να είναι ο 37χρονος θείος της που ομολόγησε το φονικό.

Τα ερωτηματικά που εξετάζουν οι Αρχές

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 11χρονης κλήθηκε ιατροδικαστής για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ενδείξεις βιασμού ή απόπειρας αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό ήταν το κίνητρο. Ο ίδιος παραδέχεται ότι το κίνητρό του ήταν σεξουαλικό αλλά δεν παραδέχεται ακόμη αν το έπραξε. Ο χρόνος θανάτου του παιδιού υπολογίζεται αργά το βράδυ έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ο ιατροδικαστής θέλει να κάνει πρώτα τη νεκροψία για να διαπιστώσει αν υπήρξε και σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το έγκλημα έγινε με πολλαπλά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα με κατσαβίδι. Ο δράστης υπέδειξε στους αστυνομικούς που το πέταξε με τις Αρχές να μη το έχουν βρει ακόμα. Ο 37χρονος δεν έχει απαντήσει στους αστυνομικούς για το εάν βίασε το άτυχο κοριτσάκι με την οριστική απάντηση να αναμένεται να τη δώσει ο ιατροδικαστής. Η αστυνομία εξετάζει αν πράγματι το έγκλημα τόσο μακριά από το σπίτι της μικρής ή αν το πτώμα της 11χρονης μεταφέρθηκε εκεί εκ των υστέρων. Ο δράστης θα οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή.

Το παρελθόν του δράστη

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανήλικης, είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση ενώ παρέμενε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο άτομο είχε συλληφθεί το 2017 για τον βιασμό της 14χρονης ξαδέρφης του πατέρα της 11χρονης.

«Μάθαμε και για κάποιον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος ομολόγησε, ναι μένει στο χωριό. Έχει έξι παιδιά. Συγκλονισμένοι είμαστε, αυτά τα πράγματα παιδιά είναι τρομερά που συμβαίνουν» σημείωσε ο Βασίλης Θρακιάς, πρόεδρος της κοινότητας Αρετής προσθέτοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης «είχε παραβατική συμπεριφορά».

«Εγώ το έμαθα τώρα τελευταία ότι είχε κατηγορηθεί, από τότε που ήταν εδώ στην Αρετή δεν είχε ακουστεί κάτι τέτοιο» δήλωσε στην κάμερα του EΡΤΝews κάτοικος της περιοχής. Ερωτηθείς αν ο 37χρονος ήξερε την περιοχή απάντησε θετικά λέγοντας ότι δούλευε στα χωράφια.

Πώς άρπαξε τη μικρή ο δράστης

Το πρωί της Κυριακής ο δολοφόνος είχε πάει στο σπίτι της οικογένειας. Εκεί, το 11χρονο παιδάκι προθυμοποιήθηκε να του πλύνει το αυτοκίνητο. Εκείνος δέχθηκε.

Λίγο μετά, η μικρή είπε πως πάει βόλτα στον παππού της. Έπειτα, συνάντησε τον θείο της. Αφού του έπλυνε το αυτοκίνητο, εκείνος είπε να την «πάει μία βόλτα για το ευχαριστώ», όπως μεταδίδει ο Alpha. Τότε, το παιδί μπήκε στο αυτοκίνητο.

Το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψή του

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, σε βίντεο έχουν καταγραφεί σε εικόνες στις οποίες φαίνεται το μαύρο αυτοκίνητο του 37χρονου καθ΄ομολογίαν δολοφόνου, στο οποίο η 11χρονη έχει ήδη επιβιβαστεί, να διέρχεται στην περιοχή. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου είδαν σε υλικό από κάμερες ασφαλείας το αυτοκίνητο του δράστη και το παιδί και προχώρησαν στη σύλληψή του.

δολοφονίαανήλικηβιασμόςΗλείαειδήσεις τώρα