Ελλάδα|11.06.2024 07:28

Ηλεία: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 37χρονος παιδοκτόνος - Οι υποψίες, το βαρύ παρελθόν και το χρονικό

Newsroom

Στον εισαγγελέα Πύργου θα οδηγηθεί σήμερα (11/6) το πρωί ο 37χρονος που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 11χρονης ανιψιάς του, με αιχμηρό αντικείμενο, στο χωριό Μυρτιά της Ηλείας.

Ο δράστης ομολόγησε στους αστυνομικούς, κατά την ανάκριση, ότι δολοφόνησε την 11χρονη καθώς θεωρήθηκε ύποπτος από την πρώτη στιγμή.

Τα στοιχεία που «έκαψαν» τον παιδοκτόνο

Από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, είδαν την 11χρονη Βασιλική να επιβιβάζεται με την θέλησή της σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει. Όπως προέκυψε, το αυτοκίνητο ανήκε στον 37χρονο ξάδελφο και κουμπάρο της μητέρας της ανήλικης και ως οικείο πρόσωπο το άτυχο παιδί τον εμπιστεύτηκε.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του και αρχικά ο ίδιος προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του κοριτσιού, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά όμως ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί, ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο στο οποίο είχε πετάξει το άψυχο κορμάκι. Ο 37χρονος υποστήριξε ότι το κίνητρό του ήταν σεξουαλικό αλλά δεν παραδέχεται ακόμη αν το έπραξε.

Ελεύθερος ο 37χρονος ενώ είχε καταδικαστεί για βιασμό ανήλικης

Ο καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 11χρονης στη Μυρτιά, ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς το 2017 είχε συλληφθεί με την κατηγορία του βιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2020 καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το δικαστήριο στη Ζάκυνθο, αλλά κατέθεσε αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε β' βαθμό στο Εφετείο. Το αίτημά του έγινε δεκτό και βάσει νόμου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους ήταν να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Από το 2020 η υπόθεση δεν είχε φτάσει ακόμα στο Εφετείο ώστε να τελεσιδικήσει η ποινή και ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος, φτάνοντας σε νέο έγκλημα σε βάρος ανήλικου κοριτσιού.

Παραδέχεται σεξουαλικό κίνητρο, δεν ομολογεί ότι τη βίασε

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 11χρονης, Καταράχι Ηλείας, κλήθηκε ιατροδικαστής για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ενδείξεις βιασμού ή απόπειρας αφού τα συνοδά στοιχεία δείχνουν ότι αυτό ήταν το κίνητρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο ίδιος παραδέχεται ότι το κίνητρό του ήταν σεξουαλικό αλλά δεν παραδέχεται ακόμη αν το έπραξε. Ο χρόνος θανάτου του παιδιού υπολογίζεται αργά το βράδυ έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ο ιατροδικαστής θέλει να κάνει πρώτα τη νεκροψία για να διαπιστώσει αν υπήρξε και σεξουαλική κακοποίηση.

Ψάχνουν το κατσαβίδι

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το έγκλημα έγινε με πολλαπλά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα με κατσαβίδι. Ο δράστης υπέδειξε στους αστυνομικούς που το πέταξε με τις Αρχές να μην το έχουν βρει ακόμα. Ο 37χρονος δεν έχει απαντήσει στους αστυνομικούς για το εάν βίασε το άτυχο κοριτσάκι με την οριστική απάντηση να αναμένεται να τη δώσει ο ιατροδικαστής. Η αστυνομία εξετάζει αν πράγματι το έγκλημα τόσο μακριά από το σπίτι της μικρής ή αν το πτώμα της 11χρονης μεταφέρθηκε εκεί εκ των υστέρων.

Η μητέρα της τον υποψιαζόταν από την αρχή - To θέατρο που έπαιξε

Όπως μετέδωσε ο Alpha, όσο η μητέρα και ο πατέρας έψαχναν το παιδί τους, ο ίδιος είχε επιστρέψει και δήθεν βοηθούσε στις έρευνες. Μάλιστα, την ίδια ώρα είχε κάνει ανάρτηση στο Facebook όπου έκανε έκκληση για όποιον γνωρίζει να τους δώσει πληροφορίες για το πού βρίσκεται το παιδί...

Ωστόσο, η μητέρα της 11χρονης από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε το Χαμόγελο του Παιδιού και την αστυνομία πως το παιδί τους κινδυνεύει, γιατί υποψιαζόταν τον ξάδερφο και κουμπάρο της. Ο 37χρονος δράστης είχε παραβατική συμπεριφορά στο παρελθόν. «Μάθαμε και για κάποιον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος ομολόγησε, ναι μένει στο χωριό. Έχει έξι παιδιά. Συγκλονισμένοι είμαστε, αυτά τα πράγματα παιδιά είναι τρομερά που συμβαίνουν» σημείωσε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Θρακιάς, πρόεδρος της κοινότητας Αρετής προσθέτοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης «είχε παραβατική συμπεριφορά».

Πώς άρπαξε τη μικρή ο δράστης - Το χρονικό

Το πρωί της Κυριακής ο δολοφόνος είχε πάει στο σπίτι της οικογένειας. Εκεί, το 11χρονο παιδάκι προθυμοποιήθηκε να του πλύνει το αυτοκίνητο. Εκείνος δέχθηκε.

Λίγο μετά, η μικρή είπε πως πάει βόλτα στον παππού της. Έπειτα, συνάντησε τον θείο της. Αφού του έπλυνε το αυτοκίνητο, εκείνος είπε να την «πάει μία βόλτα για το ευχαριστώ», όπως μεταδίδει ο Alpha. Τότε, το παιδί μπήκε στο αυτοκίνητο.

Ο 37χρονος επιβίβασε περίπου στις 9:00 το βράδυ της Κυριακής την ανήλικη στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Μυρτιά, και την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Καταρράχι, που βρίσκεται ανάμεσα στα Λεχαινά και την κοινότητα της Αρετής, όπου και δολοφόνησε την 11χρονη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εξαφάνιση της 11χρονης δηλώθηκε περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της. 

δολοφονίαΗλείαειδήσειςβιασμόςειδήσεις τώρα