Ελλάδα | 11.06.2024 09:59

Ζακ Κωστόπουλος: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους δύο κατηγορούμενους

Newsroom

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται η απόφαση του Εφετείου για τους δύο κατηγορούμενους για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, μετά την άσκηση έφεσης από μέρους των δύο (πρωτόδικα) καταδικασμένων δολοφόνων.

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων. Με μία σύντομη εισήγηση προς τους δικαστές και τους ενόρκους του ΜΟΕ, ο εισαγγελικός λειτουργός, επικαλούμενος μαρτυρικές καταθέσεις, αναφέρθηκε «σε σκηνικό λιντσαρίσματος» που αποτυπώθηκε σε βιντεοληπτικό υλικό το επίμαχο μεσημέρι όταν ο 33χρονος ακτιβιστής, βρισκόμενος σε κατάσταση σύγχυσης και ταραχής, εισήλθε στο κοσμηματοπωλείο όπου εγκλωβίστηκε όταν κλείδωσε η πόρτα ασφαλείας.

Όπως είπε ο εισαγγελέας, «ο Κωστόπουλος δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι από τους δύο κατηγορούμενους, καταδικασμένους σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη δέκα ετών ο καθένας».

Ο κ. Κωσταρέλος τόνισε πως για τους δύο κατηγορούμενους επιχειρηματίες της περιοχής: «Αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του».

«Η οικογένεια θα είναι ικανοποιημένη μόνο εάν η ποινή παραμείνει ίδια»

Όπως δήλωσε στο ethnos.gr η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου, η οικογένεια του θύματος και η ίδια θα είναι ικανοποιημένοι μόνο εάν η ποινή παραμείνει ίδια, με αυτή του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

«Oι κατηγορούμενοι στην προκειμένη περίπτωση αν και γνώριζαν ότι τα πολύ δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι του θανόντος με κλωτσιές τη στιγμή που αυτός διέφευγε αιμορραγώντας από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας, μπορούσαν να προβλέψουν ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του παθόντα, ενόψει της στοιχειώδους κοινωνικής εμπειρίας που διέθεταν είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν την επέλευση του βαρύτερου αποτελέσματος του θανάτου. Από έλλειψη της προσοχής που όφειλαν και μπορούσαν να καταβάλουν επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων ότι βρίσκονταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν. Βρισκόντουσαν ασφαλείς στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος ανάμεσα σε κόσμο, και κάποιοι τους φώναζαν ότι θα τον σκοτώσουν. Ο Κωστόπουλος ήταν μέσα στο κατάστημα σε κατάσταση πανικού και προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί αιμορραγώντας. Αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος της βιτρίνας και τον τράβηξαν έξω. Είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία. Κατόπιν αυτών: ένοχοι όπως και πρωτόδικα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

οικογένεια Ζακ Κωστόπουλουδίκηειδήσεις τώραΖακ Κωστόπουλος