Ελλάδα|11.06.2024 21:21

Ηλεία: «Γιατί δεν τον έβαλαν στη φυλακή;» - Ξεσπούν οι γονείς της 11χρονης που δολοφονήθηκε από το θείο της

Newsroom

Ξεσπούν οι γονείς της 11χρονης Βασιλικής που δολοφονήθηκε άγρια το βράδυ της Κυριακής από τον θείο της, στην Ηλεία. Όπως καταγγέλλουν το κορίτσι τους θα ζούσε αν είχε εκτίσει την ποινή του για την καταδίκη του για τον βιασμό 14χρονης.

Μιλώντας στο MEGA ανέφεραν «αυτή η Έδρα που ανέλαβε για βιασμό αυτόν που σκότωσε το κορίτσι μου, τον έβαλε φυλακή κι από 18 χρόνια τον "κατέβασε" στα εννιά. Αφού ήταν υπόθεση βιασμού γιατί δεν πήγε φυλακή;», ανέφερε αρχικά η μητέρα της 11χρονης, ενώ στη συνέχεια είπε ότι με τη σύζυγο του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της κόρης της είναι παιδικές φίλες. «Θα τον κοίταγα στα μάτια και θα του έλεγα για ποιο λόγο το έκανε» είπε η μητέρα στη συνέχεια σπαράζοντας.

«Δεν ήμουν στο σπίτι, το αμάξι του το είχα πουλήσει εγώ»

Από την πλευρά του, ο πατέρας της 11χρονης είπε ότι δεν ήταν στο σπίτι την ώρα που πήγε ο 37χρονος και πώς ήταν αυτός που του πούλησε το αυτοκίνητο που η κόρη του είχε πλύνει λίγη ώρα πριν την άγρια δολοφονία της.

«Αυτός δεν θέλει φυλάκιση, θέλει σκότωμα», δηλώνει ο αδερφός του 37χρονου

Στην ίδια εκπομπή μίλησε κι ο αδερφός του 37χρονου. Αντίθετα με τη μητέρα του αναφέρει ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι είχε στο μυαλό του και προχώρησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, σημειώνοντας ότι «δεν θέλει φυλάκιση, θέλει σκότωμα».

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει στο μυαλό του. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό, τι τον έπιασε να πάει να το κάνει αυτό. Είχε κατηγορηθεί πάλι για βιασμό, αλλά μας λέγανε ότι βγήκανε καθαρές οι εξετάσεις και δεν έχει καμία δουλειά. Ότι ήταν αθώος», είπε αρχικά και πρόσθεσε για τους γονείς της 11χρονης:

Μέρα-νύχτα ήτανε μαζί, ήταν με τους γονείς της κοπέλας, με την κοπέλα, ήταν όλη μέρα-νύχτα μαζί. Εγώ δεν μπορώ να αντικρίσω την οικογένεια που είναι πρώτα μου ξαδέρφια και ντρέπομαι να αντικρίσω την οικογένεια και να πάω να τους πω τι; Τα συλλυπητήριά μου; Να τους κοροϊδεύω μέσα στα μούτρα;

Με το καρφί… αυτός δεν θέλει φυλάκιση, αυτός θέλει σκότωμα, τι αδερφός μου…; Έχει τέσσερα παιδάκια και πάει για το πέμπτο. Αυτά τα παιδάκια τι φταίνε; Αυτά τα παιδάκια τα έχω τώρα εγώ. Τι φταίνε;

Ζητάνε τον πατέρα τους και δεν ξέρουμε τι να τους πούμε. Τι να τους πούμε; Ότι σκότωσε και μπήκε φυλακή; Δεν ξέρουμε, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Δεν ξέρω. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, ήπιε τίποτα, του δώσανε τίποτα; Δεν ξέρω».

Τα ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, κάμερα ασφάλειας καταγράφει το μαύρο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος σε κεντρικό δρόμο στο χωριό Μυρτιά της Ηλείας. Δευτερόλεπτα μετά φαίνεται η 11χρονη Βασιλική, να τρέχει προς την κατεύθυνση του οχήματος φορώντας ένα λευκό φουστανάκι.

Σε άλλο βίντεο από διαφορετική κάμερα ασφαλείας το ίδιο όχημα με οδηγό τον 37χρονο θείο της 11χρονης περνά μπροστά από την ανήλικη με μειωμένη ταχύτητα, με τις Αρχές να θεωρούν πως της μίλησε με σκοπό να την κάνει να μπει μέσα στο αμάξι, κάτι που τελικά κατάφερε λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Από αυτή τη στιγμή, τα ίχνη της 11χρονης χάνονται. Δηλώνεται η εξαφάνισή της και ο 37χρονος που ομολόγησε ότι προσπάθησε να την βιάσει και την σκότωσε, έκανε αρχικά πως αγωνιούσε για την τύχη του παιδιού.

«Της είπα να την πάω στο σπίτι του παππού της και αυτή δέχθηκε. Όταν όμως απομακρυνθήκαμε, άρχισε να ανησυχεί και με ρωτούσε πού πάμε. Μου έλεγε “έχουμε περάσει το σπίτι του παππού, είναι μακριά, πού πάμε;”. Εγώ τότε σταμάτησα το αυτοκίνητο και της είπα ότι θέλω να συνευρεθούμε ερωτικά γιατί μου αρέσει πολύ», ανέφερε ο 37χρονος.

Η 11χρονη αντιστέκεται και τότε ο θείος της, αποφασίζει να τη σκοτώσει. Ομολογεί το έγκλημα στους αστυνομικούς και τους οδηγεί στο χωράφι που είχε αφήσει το άψυχο σώμα της ανιψιάς του.

Στην κυνική του ομολογία, ο 37χρονος ανέφερε πως θόλωσε όταν η μικρή του είπε πως θα ενημερώσει τους γονείς της. Με ένα κατσαβίδι άρχισε να την χτυπά και το παιδί έπεσε νεκρό μπροστά του. «Η 11χρονη αντέδρασε και μου είπε ότι αν δεν την αφήσω να φύγει, θα το πει στον μπαμπά της και την μαμά της. Εγώ τότε θόλωσα και φοβήθηκα. Πήρα ένα κατσαβίδι που είχα στην πόρτα του αυτοκινήτου και άρχισα να την χτυπάω στον λαιμό. Έβγαλα το πτώμα της έξω και το πέταξα σε χωράφια ενώ το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο. Δεν την βίασα», είπε ο 37χρονος.

Μέσα σε μια ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από το σπίτι που έμενε η 11χρονη με τους γονείς της, στη διασταύρωση που είδε το αυτοκίνητου του θείου της και στη συνέχεια στο σημείο, που οι αστυνομικοί εντόπισαν τη σορό της. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το κορίτσι δέχθηκε χτυπήματα στην καρδιά και την σπλήνα. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, δεν φαίνεται να προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση πριν τη δολοφονία.

Την Παρασκευή απολογείται ο δράστης

Ο δράστης ζήτησε σήμερα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή. Ο εισαγγελέας του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της άπραγης ανηλίκου, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Ηλείαδολοφονίαειδήσεις τώραβιασμός