Ελλάδα|18.06.2024 13:18

Φωτιά τώρα: Πού καταγράφονται πύρινα μέτωπα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Newsroom

Επί ποδός βρίσκεται η πυροσβεστική σε δήμο Αλεξανδρούπολης και Λέσβο, για δύο φωτιές που ξέσπασαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, εν μέσω προειδοποίησης για μεγάλο κίνδυνο φωτιάς.

Φωτιά τώρα στον Έβρο: Επιχειρει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής

Στον Έβρο, η φωτιά καίει στην περιοχή Μοναστηράκι, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση και κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η εικόνα στη Λέσβο

Στη Λέσβο, επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 12 της ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα. Επίσης σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη. Το μέτωπο καίει σε αγροτοδασική περιοχή.

Φωτιά και στις Σέρρες

Ανησυχία προκαλεί και η φωτιά που ξέσπασε στις Νέα Ζίχνη Σερρών, όπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Προειδοποίηση Κικίλια: Ένα βήμα πριν τον κόκκινο συναγερμό - Μεγάλη προσοχήν

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε  χτεσινές έκτακτες δηλώσεις του ανέφερε πως η χώρα θα είναι σε πορτοκαλί συναγερμό από σήμερα, Τρίτη, έως την Κυριακή μεγάλο μέρος της χώρας, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για την εκδήλωση φωτιών

«Από αύριο (δηλαδή σήμερα, Τρίτη) και μέχρι το Σαββατοκύριακο ο χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιών θα είναι ένα βήμα πριν από το επίπεδο κόκκινου συναγερμού καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες η βλάστηση έχει ξεραθεί λόγω του προηγούμενου καύσωνα, το θερμόμετρο θα ανέβει ξανά ψηλά και κυρίως θα φυσούν ισχυρά μελτέμια» τόνισε . Πρόσθεσε ότι μιλάμε για το πιο επικίνδυνο κοκτέιλ για την εκδήλωση πυρκαγιών που μπορεί να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

«Οι καύσεις, οι θερμές εργασίες, το μπάρμπεκιου και ό, τι μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ένα σπινθήρα, ούτως ή άλλως απαγορεύονται ρητά από τον νόμο κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Ειδικά αυτές τις μέρες όμως, όπως καταλαβαίνετε, μπορεί να καταλήξουν σε μεγάλα πύρινα μέτωπα. Όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι σε εγρήγορση, με αυξημένες περιπολίες από επίγειες δυνάμεις αλλά και drones» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν μεγάλη προσοχή. «Καλώ όλους να επιδείξουν πολύ μεγάλη προσοχή για να μην κινδυνεύσουν δάση, περιουσίες και άνθρωποι από επιπόλαιες και εγκληματικές ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Λέσβοςειδήσεις τώραπυροσβεστικήΈβροςφωτιά τώραφωτιά