Ελλάδα|20.06.2024 11:39

Αποστόλος Λύτρας: Κρίθηκε προφυλακιστέος ο ποινικολόγος

Newsroom

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος πέρασε λίγο νωρίτερα το κατώφλι του εισαγγελέα, μετά την παραβίαση των περιοριστικών ορών που του είχαν επιβληθεί και την αντικατάστασή τους με προσωρινή κράτηση. 

Υπενθυμίζεται πως η αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση του ποινικολόγου ζητήθηκε από την κακοποιημένη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, μέσω του δικηγόρου της από την ανακρίτρια και έγινε δεκτή.

Γιατί κρίθηκε προφυλακιστέος 

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την κ. Πολυζωγοπούλου. Η αιτία της αλλαγής στην ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, και έντασης με λεκτική αντιπαράθεση που υπήρξε, προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού, η παθούσα δικηγόρος.

Στη δικαστική κρίση βάρυνε, ωστόσο, και το γεγονός ότι ο δικηγόρος παρέμεινε για πολλές ώρες «άφαντος» για τις διωκτικές Αρχές, που ενημέρωσαν την Εισαγγελία ότι τον αναζητούν ανεπιτυχώς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά την καταγγελία και τις μηνύσεις της κ. Πολυζωγοπούλου για την «εισβολή» στο σπίτι, όπως περιγράφει η ίδια, της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, της κόρης του και ενός δικηγόρου-συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του ζευγαριού.

Ο ποινικολόγος ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που πυροδότησε τις ποινικές εξελίξεις σε βάρος του, αποδίδοντας όσα περιγράφει η μηνύτρια σε πρωτοβουλία της μεγαλύτερης κόρης του. 

Γιατί έκανε μήνυση στη σύζυγό του 

Σημειώνεται πως ο κ. Λύτρας υπέβαλε και μήνυση ενώ ήταν κρατούμενος στην σύζυγό του, θεωρώντας πως δεν παραβίασε τους όρους καθώς η επικοινωνία με την κυρία Πολυζωγοπούλου, σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε μέσω τρίτων, ενώ ισχυρίζεται πως δεν την απείλησε μέσω μηνυμάτων.

Το θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μετά την μήνυση οδηγήθηκε την Τετάρτη στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης για να δώσει τυπικά μία απολογία.

«Θα πληρώσω για το λάθος μου», είπε πριν παραδοθεί

Λίγο πριν εισέλθει στο ΑΤ, για να παραδοθεί, χτες, Τετάρτη, ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1, ότι «έχει κάνει λάθος» και πως «θα πληρώσει για το λάθος του».

Ο κ. Λύτρας, φτάνοντας στο τμήμα, δήλωσε εκ νέου μετανιωμένος για την πράξη του και ανέφερε ότι βρισκόταν σε σπίτι συγγενικού του προσώπου στα Βόρεια Προάστια.

Παράλληλα, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με τη χθεσινοβραδινή επίσκεψη της κόρης του, της πρώην συζύγου του και του δικηγόρου του στο σπίτι που διαμένει πλέον η σύζυγός του, ενώ αναφέρει ότι δεν έστειλε κανένα απειλητικό μήνυμα.

«Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου, που έχει άριστες σχέσεις με τη σύζυγό μου, επειδή η αδερφή της έπρεπε να ταξιδέψει για Κύπρο. Είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησαν και λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, δεν θεώρησε ότι θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου διατηρούσε άριστη σχέση και με τον δικηγόρο έχουν σχέση για πάνω από δέκα χρονιά. Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα. Από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Απλά έχω να πω ότι υπάρχουν 2-3 παιδιά. Από εκεί μετά δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, η ευθύνη είναι δική μου», είπε σε δημοσιογράφους.

«Της έριξε 30 μπουνιές» - Η αποκάλυψη του Σοφού για τον άγριο ξυλοδαρμό

Την αγριότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατά τον ξυλοδαρμός της από τον Απόστολο Λύτρα μέσα στο αυτοκίνητο το βράδυ της Κυριακής αποκάλυψε ο δικηγόρο της, Θέμης Σοφός.

«Οι 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο, στο πρόσωπό της όπου προσπαθούσε να καλύψεις με τα χέρια της με αποτέλεσμα να προκληθούν κατάγματα από τα γρονθοκοπήματα δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία. Ακούστηκε πράγματα που προσβάλλουν το γυναικείο φύλο και την κοινωνία μας».

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, είπε ο Θέμης Σοφός, προσπαθεί να συνέλθει από τον βαρύτατο τραυματισμό, σωματικά και ψυχικά. «Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έχει συμβεί, προσβάλει όλο το νομικό κόσμο», τόνισε.

Απόστολος Λύτραςειδήσεις τώραενδοοικογενειακή βίαδικηγόροςπροφυλάκιση