Ελλάδα|26.06.2024 10:36

Δολοφονία Καραϊβάζ: Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη

Newsroom

Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, στις 9 Απριλίου του 2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στον Άλιμο, καθώς δεν εμφανίστηκαν τρεις μάρτυρες. 

Στο εδώλιο κάθονται δυο αδέλφια, 49 και 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για  ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη η οποία, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ήταν προϊόν “συμβολαίου θανάτου” με άγνωστους μέχρι σήμερα, εκείνους που παρήγγειλαν την εκτέλεση του δημοσιογράφου, αλλά και όσους άλλους συμμετείχαν στην υλοποίηση του φονικού σχεδίου

Και οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται φυσικά τις κατηγορίες.

Μέσα από τη διαδικασία, επιδιώκεται να αποκαλυφθεί το σύνολο των εμπλεκομένων, ο ηθικός αυτουργός και το κίνητρο της δολοφονίας. Η έρευνα συνεχίζεται από τις αρχές.

«Λύγισε» η μητέρα του δολοφονημένου δημοσιογράφου

«Εγώ τι να πω, θέλω να βρεθούν οι εντολείς» είπε η μητέρα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από τα δικαστήρια της Δέγλερη, λίγο προτού «λυγίσει», όταν ερωτήθηκε για τους δυο δράστες που αντίκρισε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η αδερφή του τόνισε από την πλευρά της ότι «ένιωσε μίσος» όταν τους είδε και ζήτησε να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

«Λύγισε» η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ - «Ένιωσα μίσος» λέει η αδελφή του from Orange Press Agency on Vimeo.

Τα υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς των συλληφθέντων

Μετά από έρευνα που έγινε στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των δύο ανδρών, εντοπίστηκε πως από το 2020 έως το 2023 δέχονταν εμβάσματα, ενώ παρατηρήθηκε και διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega φαίνεται πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν προχωρήσει σε αγορά ακινήτου στην Παλλήνη.

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως αυτά τα ποσά δικαιολογούνται από την πώληση αυτοκινήτων και την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου - Ήταν συμβόλαιο θανάτου

Καταπέλτης είναι το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο θάνατος του γνωστού δημοσιογράφου ήταν συμβόλαιο θανάτου, με τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή, όμως, να παραμένει άγνωστος.

Ειδικότερα το βούλευμα αναφέρει:

«Η απουσία διαπίστωσης άλλου κινήτρου αλλά και οι σχέσεις, οι οποίες είχε αποκτήσει το θύμα για άντληση πληροφοριών, καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για κατά παραγγελία ανθρωποκτονία.

Έχοντας προαποφασίσει να διαπράξουν από κοινού το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο, σκότωσαν με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον Γεώργιο Καραϊβάζ. Γνωρίζοντας τον ακριβή τόπο της κατοικίας του, το ημερήσιο πρόγραμμα της εργασίας του και τις συγκεκριμένες ώρες μετάβασης στον τόπο παροχής της (της εργασίας του) και επιστροφής στην κατοικία του, αποφάσισαν και οργάνωσαν τη δολοφονία.

Τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».

δολοφονίαειδήσεις τώραΓιώργος Καραϊβάζδίκη