Ελλάδα | 26.06.2024 15:35

Δίκη Folli Follie: Ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε στους πέντε ενόχους - Αύριο η απόφαση επί των ποινών

Newsroom

Την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στους πέντε κατηγορουμένους που έκρινε ενόχους για την υπόθεση της Folli Follie, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση των παραποιημένων οικονομικών στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών η εταιρεία.

Το ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε στους Δημήτρη Κουτσολιούτσο, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, Καίτη Κουτσολιούτσου και τους δυο συνεργάτες τους, που κρίθηκαν ένοχοι για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Το δικαστήριο αναγνώρισε επιπλέον ελαφρυντικό στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, σχετικά με την άρση των συνεπειών των πράξεων του.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο (27/6) με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Ενοχή για πέντε κατηγορούμενους

Νωρίτερα, το δικαστήριο κήρυξε ένοχα και τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για κατηγορίες που αφορούν την «ωραιοποίηση» των ισολογισμών, την επίδρασή τους στην χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία για πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορίες βαριές που επισύρουν ποινές πολυετούς καθείρξεως.

Για τη σύζυγό του Αικατερίνη Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της για συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο γιος του Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος, όπως όλοι, για τη συγκρότηση και τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και επίσης αθώος και για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Ωστόσο, κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μία από τους κατηγορούμενους συνεργάτες της οικογένειας κρίθηκε κατά μεταβολή της κατηγορίας ένοχη για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, για συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία, άμεση συνεργεία στην απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Αθώοι κρίθηκαν και οι 11 κατηγορούμενοι για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Το δικαστήριο από τους συνολικά 11 κατηγορουμένους έκρινε αθώους από κάθε κατηγορία τους έξι.

Τζώρτζης ΚουτσολιούτσοςFolli FollieελαφρυντικάΔημήτρης Κουτσολιούτσοςδίκηειδήσεις τώρα