Ελλάδα|26.06.2024 20:56

Φυλακές Κορυδαλλού: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας του βαρυποινίτη

Newsroom

Ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς ο δράστης της άγριας δολοφονίας βαρυποινίτη στις φυλακές Κορυδαλλού, έπειτα από άγρια συμπλοκή μεταξύ κρατούμενων, το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού.

Δράστης φέρεται να είναι ο Χ.Τ, αλβανικής καταγωγής, με τον ίδιο να ομολογεί σύμφωνα με πληροφορίες την πράξη του. Θύμα είναι ο Α.Ν, ένας 35χρονος κρατούμενος από την Αλβανία, ενώ μαχαιρώθηκε και ακόμη ένα άτομο με καταγωγή από το Κόσοβο, το οποίο μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Κατά πληροφορίες, θύμα και δράστης είχαν αποδράσει μαζί κατά το παρελθόν. Ο δράστης εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για δολοφονία ενός πατέρα και του παιδιού του στην Καλαμάτα το 2011.

Με βαρύ ποινικό παρελθόν το θύμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός είχε βαρύ παρελθόν. Ήταν προφυλακισμένος από το 2017 είχε σκοτώσει έναν επιχειρηματία κατά τη διάρκεια ληστείας καθώς και μία ηλικιωμένη επίσης σε ληστεία. 

Μάλιστα, το 2018 στη διάρκεια μεταγωγής του στην Κρήτη, είχε αποδράσει από το πλοίο και είχε συλληφθεί δύο ημέρες αργότερα ταμπουρωμένος σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ. Αντίστοιχα, ο τραυματίας είναι έγκλειστος για υπόθεση ναρκωτικών. Έχει τραύματα στην πλάτη, με την υγεία του να μην διατρέχει κίνδυνο. 

Για ασήμαντη αφορμή ο καυγάς

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δράστης τσακώθηκε με τους συγκρατούμενούς για τη θερμοκρασία του κλιματισμού και πάνω στην συμπλοκή σκότωσε τον 35χρονο και τραυμάτισε τον άλλο συγκρατούμενό του.

Κορυδαλλόςειδήσεις τώραεπίθεση με μαχαίριφυλακές Κορυδαλλούδολοφονίαανθρωποκτονία