Ελλάδα|27.06.2024 21:27

Παρ'ολίγον αγοραπωλησία παιδιού στο Λιμάνι του Πειραιά: Τι κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ

Newsroom

Χάρη στην παρέμβαση του Λιμενικού αποτράπηκε η  αγοραπωλησία ενός παιδιού 3,5 ετών στο λιμάνι του Πειραιά.

Το παιδάκι που ήταν με τη γιαγιά του στο λιμάνι μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο «Αττικόν», χθες το πρωί, όπου και θα φιλοξενηθεί.

Τον προβληματισμό του για το αν τα νοσοκομείο είναι κατάλληλος χώρος για να φιλοξενούνται παιδιά εξέδφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός. 

Πάρκινγκ για παιδιά τα νοσοκομεία 

«Πολύ σωστά για την προστασία του παιδιού έδρασε το Λιμενικό. Είναι όμως η παιδιατρική κλινική του Αττικού νοσοκομείου για πάρκινγκ και φύλαξη παιδιών με εισαγγελική εντολή; Εάν δεν γίνει κάτι το παιδί αυτό θα παραμείνει μήνες στο Αττικό. Ποιος θα το φυλάει; Εάν το κλέψουν ποιος θα διωχθεί ποινικά;», αναρωτήθηκε ο Μιχάλης Γιαννακός.

«Η παιδιατρική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου σήμερα νοσηλεύει 20 παιδιά, πολλά εξ αυτών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή μετά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις. Είναι δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια. Τι να πρωτοκάνουν; Τα παιδιά με εισαγγελική εντολή θα πρέπει να φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες και όχι τα νοσοκομεία. Εκεί και μόνο υλοποιούνται προγράμματα υιοθεσίας, αναδοχής και κοινωνικής επανένταξης», καταλήγει.

Λιμενικό ΣώμαπαιδίΝοσοκομείο Αττικόνειδήσεις τώραλιμάνι Πειραιά